Hebban vandaag

Nieuws /

Guinness World Records viert 60e verjaardag

In september verschijnt de zestigste editie van het Guinness World Records boek. Bedacht in 1951 en voor het eerst verschenen in 1955 dankzij bedenker Sir Hugh Beaver, die zich afvroeg of een plevier de snelste vogel van Europa was en het antwoord nergens kon vinden.

De meest ongelooflijk en indrukwekkende records zijn in dit jaarlijkse verzamelwerk te vinden. Het boek zit echter ook stampvol met de meest onzinnige en bizarre records. In deze zestigste editie zijn 3D-animaties van recordpogingen opgenomen en krijg je zelfs tips voor het zelf breken van een wereldrecord. Hoewel niet alleen specifiek gericht op de jeugd, is het wel vaak een boek dat voor nieuwsgierige kinderen wordt gekocht.

En dat is ook niet zo vreemd, want de oh's en ah's zijn ongetwijfeld niet van de lucht als je leest over vingernagels van een meter lang, de langste mens, de kleinste mens, de dikste mens, de mens met de smalste taille (38,1 centimeter). Welke fles wijn is het allerduurst, wie at de meeste Big Macs in één keer, wie heeft de grootste tuinkabouterverzameling en wie stopte de meeste rietjes tegelijk in zijn mond? Probeer niet alles thuis na te doen, het loopt niet altijd goed af met de recordhouders. De grootste hond, Duitse Dog Zeus, hieronder te zien in een video, haalde zijn zesde verjaardag niet. Wellicht wel veilig: de grootste kauwgombel blazen.

In meer dan 100 landen zijn meer dan 134 miljoen exemplaren van dit boek verkocht en is sinds 1955 een favoriet kerstcadeau voor velen. Guinness World Records 2016 verschijnt op 10 september.

(Bron: Daily Mail)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Guinness World Records viert 60e verjaardag

Gesponsorde boeken