Hebban vandaag

Nieuws /

Gunner's woede wint Brave New Books-prijs

door Jean-Paul Colin 1 reactie
'Gunner’s woede' van Kees Uittenhout is uitgeroepen tot Brave New Book van het jaar 2015. De Brave New Books-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste boek dat dat jaar is uitgegeven via Brave New Books, het grootste self-publishingplatform van Nederland.

Via het platform, dat een samenwerking is tussen Singel Uitgeverijen en bol.com, zijn dit jaar ruim duizend boeken gepubliceerd. Dat Uittenhout met zijn boek door een vakjury tot winnaar is verkozen uit een groslijst van zeshonderd boeken, noemt hij een geweldige eer. Hij heeft dan ook ruim drie jaar aan zijn boek gewerkt. Eerder al was Gunner's woede  uitgeroepen tot 'het Brave New Book van de maand december'. 

Gunner’s woede  is een historische roman die zich tweehonderd jaar geleden afspeelt in onder andere Ierland, Engeland en Zuid-Afrika. Het verhaal gaat over Arlín, een Ierse man die door het leven gaat mét enorm veel woede en zónder te kunnen praten. De jury roemt de gedetailleerde beschrijving van de historische setting en personages.

Via Brave New Books is het voor iedereen mogelijk om zelf een boek uit te geven en dit kosteloos aan een miljoenenpubliek te koop aan te bieden. Auteurs kunnen ervoor kiezen om hun manuscript te verbeteren met behulp van professionele ondersteuning via de ervaren redacteuren en vormgevers van Singel Uitgeverijen.

De prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar Straatgeheimen  van Hugo Verkley (1985).Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Gunner's woede wint Brave New Books-prijs

Gesponsorde boeken