Hebban vandaag

Community /

Haak aan bij de Boekenweek Challenge! 5 leestips voor 'Ondertussen ergens anders'

door Hebban Crew 3 reacties
Meer én leuker lezen. Daar zorgen we bij Hebban wel voor. Ter gelegenheid van de Boekenweek lanceerden we een speciale instapchallenge voor iedereen die kennis wil maken met de Hebban Reading Challenge. De tips zijn geïnspireerd op de thema's van de Boekenweek door de jaren heen. Ook als je al meedoet aan de reguliere Challenge kun je natuurlijk deelnemen!

In de Boekenweek Challenge lezen we dit jaar vier boeken (extra) op basis van de thema's van de Boekenweek. Elke maand selecteren we 5 titels die passen binnen een jaarthema van een Boekenweek uit het verleden. In totaal tippen we 'Van Boekenweek tot Boekenweek' 60 titels. Laat je inspireren door de maandelijkse tips en lees mee! Je hoeft de boeken natuurlijk niet allemaal te lezen in de maand waarin we ze tippen.

Inschrijven voor de Boekenweek Challenge

Boekenweek 2014: 'Ondertussen ergens anders'

In de vijfde editie van de Boekenweek Challenge tippen we binnen het thema van 2014, 'Reizen: Ondertussen ergens anders'. Dat sluit perfect aan bij de zomervakantie en de Zomerlezen Challenge die we net hebben opgestart. Het boekenweekgeschenk werd geschreven door Tommy WieringaEen mooie jonge vrouw. Het essay was van Jelle Brandt CorstiusArctisch dagboekDeze tips van de Boekenweek Challenge zorgen ervoor dat je naar hartenlust kunt reizen, ook in een zomer waarin je dat eigenlijk niet kunt. 

De 5 boekentips

Het verre veld van Madhuri Vijay

Reizen is vaak ook zoeken. Naar jezelf, of een ander. Door van omgeving te veranderen denk je te kunnen doordringen tot datgene wat je wilt ontdekken. Daarvoor kun je heel goed Het verre veld van Madhuri Vijay oppakken. Hoofdpersonage Shalini is rusteloos na de dood van haar moeder. Als ze een aandenken vindt van een vriend van haar moeder, die jaren geleden uit hun leven verdween, gaat ze naar hem op zoek. Ze reist van het zuiden van India helemaal naar het noorden, waar veel onrust heerst. Shalini ontmoet mensen die haar helpen Bashir Ahmed te vinden, maar ook haar moeder te begrijpen. In het verhaal is Shalini constant in beweging, en zie je veel verschillende aspecten van het leven in India. 

De anderen van C.J. Tudor

In thrillers mag je niet verwachten dat het reizen prettig zal aflopen, maar meestal begint het rooskleurig. In het geval van De anderen van C.J. Tudor is dat juist helemaal niet het geval. Gabe zit in zijn auto op de snelweg en staat in de file als hij ineens in een andere auto het gezicht van zijn dochtertje ziet. De weg staat normaal gesproken voor vrijheid en keuzes, maar voor Gabe is het een gevangenis. Drie jaar later reist hij elke dag op en neer over diezelfde snelweg, in de hoop dat hij ooit zijn dochter nog zal vinden. Daar ontmoet hij Fran en haar dochter Alice, die de weg gebruiken om ergens van weg te vluchten. 

De Spaanse belofte van Karen Swan

Als de Challenge 'reizen' is, dan kun je je hart ophalen bij feelgood. Er is vaak veel aandacht voor de prachtige omgeving waarin de hoofdpersonen zich bevinden, en dat geldt zeker voor Karen Swan. Op Hebban hebben we aandacht besteedt aan haar eerste vertaalde boek, Een Noorse winternacht, waarin twee influencers naar Noorwegen afreizen. Haar nieuwste boek, De Spaanse belofte, neemt lezers mee van Londen naar Madrid. Het hoofdpersonage moet uitzoeken wie de onbekende vrouw is die de erfenis krijgt van een rijke Spaanse man, maar leert tegelijkertijd ook eerlijk te zijn tegen zichzelf. Vanaf vandaag kun je alvast een sneak preview van het boek lezen, en je inschrijven voor de Hebban Leesclub.

Op de vlakte der slangen van Paul Theroux

Als je reizen zegt, dan zeg je Paul Theroux. Gelukkig is er net een nieuw boek van deze meester van de reisliteratuur verschenen, Op de vlakte der slangen. In 2018 maakte Theroux een maandenlange roadtrip door Mexico. Hij begint in Nogales, dat gedeeltelijk Mexicaans en gedeeltelijk Amerikaans is. Van daaruit reist hij naar Mexico-Stad en verder naar het zuiden, waar de armste provincies van het land te vinden zijn. Theroux dompelt zich, zoals zijn gewoonte is, onder in de cultuur van het levendige maar gevaarlijke land. Met dit boek op schoot lijkt het alsof je zelf op vakantie bent, zonder dat je daarvoor je huis hoeft te verlaten.

De ijzige verloofde van Christelle Dabos

Met Young Adult heb je naast gewone reizen ook nog eens de kans onbekende werelden te ontdekken. De ijzige verloofde van Christelle Dabos is zo'n boek. Als lezer word je ondergedompeld in een wereld die aan stukken is gescheurd; de Arks hangen in de lucht en vormen kleine wereldjes op zichzelf, verbonden door luchttransport. Als Ophelia tegen haar zin een huwelijk aan moet gaan met iemand van een andere Ark, reist ze naar de Pool af. Daar, te midden van de bittere kou, hangt een stad in de lucht die vol is met magische illusies. Daarnaast reist en ontdekt Ophelia ook nog heel wat af door haar magische gave; ze kan door spiegels reizen. Het boek kreeg 4 sterren van Hebban-recensent Demi.

Inschrijven voor de Boekenweek Challenge

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Haak aan bij de Boekenweek Challenge! 5 leestips voor 'Ondertussen ergens anders'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken