Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Haar naam is Poppy Day, het debuut van Amanda Prowse

Van de Engelse uitgeverij Amanda Prowse verschenen vorig jaar in Nederland 'Wat heb ik gedaan' en 'Een beetje liefde'. Dit zijn de delen twee en vier in haar succesvolle serie 'No Greater Love'.
Onlangs verscheen 'Haar naam is Poppy Day', het eerste deel uit deze serie en het debuut van Amanda Prowse.


Haar naam is Poppy Day
In Haar naam is Poppy Day vertelt Amanda Prowse het verhaal van Poppy Day, een jonge kapster, wiens geliefde beroepsmilitair is. Mart wilde een betere toekomst voor hen beiden, compleet met vaste baan, huis en auto, en koos daarom voor het leger. Op een dag staat een officier bij haar op de stoep met het lang gevreesde bericht: Mart is gevangen genomen door de Taliban. Het leger kan niets doen om hem te helpen. Poppy wil het liefst direct op pad om haar man te redden.

Amanda Prowse
Amanda Prowse weet precies waar ze over schrijft, want haar man Steven is een majoor in het Britse leger. Met Haar naam is Poppy Day wilde ze de verlammende gevoelens van angst die ze, iedere keer als haar man wordt uitgezonden, heeft, omzetten in een boek. Met Haar naam is Poppy Day wil ze andere legervrouwen helpen omgaan met die gevoelens.
Haar baan als management consultant gaf ze op om Haar naam is Poppy Day te schrijven. In eerste instantie gaf ze het boek in eigen beheer uit. De royalties schonk ze 100% aan het British Royal Legion. Het boek werd al snel een bestseller, waarna Amanda Prowse een contract kreeg aangeboden bij een grote Engelse uitgeverij. Hier verschenen de andere delen uit de serie No Greater Love, een serie met hedendaagse verhalen over gewone mensen die uit liefde buitengewone dingen doen.

Fragment
‘Ik ben bang dat ik slecht nieuws heb,’ zei de officier. Even was hij stil en tuitte hij zijn lippen, denkend aan wat hij tijdens zijn opleiding had geleerd: breng de informatie langzaam over, in behapbare brokken. ‘We zijn hier omdat we nieuws over uw echtgenoot hebben, en het is geen goed nieuws. Het spijt me dat ik u moet vertellen dat Martin vermist is.’
 

‘Bedoelt u dood?’ vroeg ze met luide stem.  Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
833 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Haar naam is Poppy Day, het debuut van Amanda Prowse

 

Gerelateerd

Over

Amanda Prowse

Amanda Prowse

Amanda Prowse is haar hele leven bezig geweest met korte verhalen schrijven en n...

Gesponsorde boeken