Hebban vandaag

Nieuws /

Hakkert en Kok vullen literaire website naar smaak

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
Journalisten Marjon Kok en Theo Hakkert schreven jarenlang over boeken voor de regionale dagbladen. Nu verplaatsen ze hun content naar het wereldwijde web. Op VersTwee.nl zijn interviews, recensies, reportages en overig boekennieuws te lezen.


VersTwee gaat ‘over boeken, over schrijvers, over literatuur.’ De literaire website wordt volgens de twee journalisten naar eigen smaak en voorkeur gevuld. In tegenstelling tot de boekenpagina’s in de regionale kranten, die de twee jarenlang verzorgden, is daarvoor op het web alle ruimte.  

Begin dit jaar nam het Belgische krantenbedrijf De Persgroep de Nederlandse uitgever Wegener over, waartoe zeven regionale kranten behoren: De Twentsche Courant/Tubantia, De Stentor, de Gelderlander, BN DeStem, Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. Met een grote hoeveelheid dubbele functies als resultaat werden vele arbeidsplaatsen geschrapt, waaronder die van Hakkert en Kok.  

Hakkert verklaarde in april tegenover de literaire weblog Tzum.info:  

‘Maandag jl. is definitief geworden dat de boekenpagina’s die ik samen met collega Marjon Kok voor Wegener maak eind mei zullen stoppen. Ook schrijven Marjon en ik geen bijdragen aan de nieuwe krant die vanaf eind mei verschijnt nu de overname van Wegener door De Persgroep is afgerond. Een centrale redactie in Rotterdam verzorgt de bijlagen en daar valt ook ‘Boek’ onder.’ Ook vertelde hij toen samen met zijn collega plannen te hebben om hun stukken op andere platforms te publiceren.  

Met VersTwee is dat platform er nu. Op de website worden interviews, recensies, blogs, nieuwsberichten en reportages geplaatst. De content bestaat uit een mix van Nederlandse auteurs en internationale, maar er wordt ook regelmatig Engelstalig en Duitstalig werk besproken.     
Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

770 volgers
399 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hakkert en Kok vullen literaire website naar smaak