Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Hallo muur

Vorige week werd 'Hallo muur' van Erik Jan Harmens verkozen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door. Een openhartige, autobiografische roman over een alcoholist die zijn levensverhaal vertelt aan een muur.

Erik Jan Harmens, van wie al vijf dichtbundels en twee romans verschenen, gaat in Hallo muur met de billen bloot. Vijfentwintig jaar nuttigde de dichter en romanschrijver overmatig veel alcohol. In dit boek beschrijft hij hoe hij de verslaving overwon.

Over Hallo muur :

Een man praat tegen een muur over de jaren die achter hem liggen. Jaren waarin hij een burnout kreeg, een echtscheiding doormaakte, een vader en een aantal beste vrienden zag overlijden én een geloofwaardig antwoord moest vinden op een alcoholverslaving. Hallo muur is een eerlijk, ontroerend en ook grappig verslag over dwalen, falen en blijven ademhalen, en een hart onder de riem voor mensen die een nieuw leven proberen op te bouwen nadat ze de bodem hebben bereikt.

Over het feit dat Harmens zichzelf niet spaart in de roman zegt de schrijver in een interview met nu.nl :

"Ik wilde er eerst meer fictie van maken, in de derde persoon schrijven. Maar ik had de behoefte een boek te schrijven dat honderd procent eerlijk is. Een pseudoniem gebruiken zou onvolledig aanvoelen in verhouding tot die maximaalheid van mijn verslaving. Het is goed om maximaal in eerlijkheid te zijn, ongeacht de consequenties. Er zat een element van komedie in mijn leven. Naar buiten toe een redelijk verhaal waarin alles goed gaat. Aan de achterkant vrij donker en duister. Ik vind het fijn daar een punt achter te zetten." (bron: nu.nl)

Door het boekenpanel van DWDD werden ook de boeken Wij  van David Nicholls, De Churchill factor van Boris Johnson en Het boek van wonderlijke nieuwe dingen van Michel Faber besproken.
Bekijk hier waarom Hallo muur door het boekenpanel van DWDD tot Boek van de maand werd verkozen:

Benieuwd naar deze autobiografische roman? In samenwerking met Lebowski Publishers mogen we deze week 3 exemplaren van Hallo muur verloten. Doe gauw mee met de giveaway!

Lees ook de 5-sterren recensie van Hallo muur, geschreven door Guus Bauer.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hallo muur

 

Gerelateerd

Over

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) schrijft proza en poëzie. Van zijn hand versch...