Hebban vandaag

Community /

Hamsterééééén: boeken inslaan voor #ikleesthuis

door Hebban Crew 83 reacties
Quarantaine, zelfisolatie, 'social distancing': het leidde de afgelopen weken, in tijden van corona, tot taferelen die we eigenlijk niet gewend zijn. Lege schappen en winkelwagens vol wc-papier. Hoewel het hamsteren van boodschappen niet nodig is, is leesvoer natuurlijk altijd in bulk welkom. Welke boeken hamster jij, en hoe? Hebban geeft tips.

Help je favoriete boekhandel door deze crisis

Boekhandels zijn deels dicht of hebben aangepaste openingstijden. Er zijn ontzettend veel opties om toch nog. boeken te kunnen bestellen. Die zijn allemaal prima, maar overweeg ook zeker om je eigen, lokale en favoriete boekhandel te ondersteunen door bij hun je boek(en) te kopen. Veel boekhandels hebben een eigen webshop, waar je online boeken kunt bestellen en (snel) thuisbezorgd kunt krijgen. Handig om te weten: prijzen van nieuwe Nederlandstalige boeken zijn dankzij de Wet van de Vaste Boekenprijs overal gelijk.

Veel boekhandelaren doen hun winkel niet open voor publiek, maar fietsen wel de stad door om boeken te bezorgen. Kijk op hun website, op hun social media, bel ze en vraag naar de mogelijkheden.

Zo kom je contactloos aan je boeken én help je je favoriete boekhandel overeind. We hebben een topic geopend voor boekverkopers om hun bestel-, afhaal- en bezorgmogelijkheden met onze lezers te delen. 

Lokaal kopen kan dus ook online. Check de website van je favoriete boekhandel of bestel op Libris.nl dan gaat de volledige opbrengst naar de Libris of Blz.-boekhandel van jouw keuze.

Luisteren en digitaal lezen

Lenen

Hoewel bibliotheken ook hun deuren hebben gesloten, kun je als lid natuurlijk nog altijd ebooks lenen via de online bibliotheek. Daarnaast is ook de LuisterBieb altijd open voor alle liefhebbers van luisterboeken. Voor iedereen die de komende tijd binnen wil of moet zitten, zijn er ook voor niet-bibliotheekleden meer dan tachtig luisterboeken beschikbaar gesteld in de Lusiterbieb-app. Hier kun je daar alles over lezen en bekijk hier (onder het kopje 'Extra t/m 6 april) de volledige titellijst. 

Streamen optie 1
Wil je het boek van jouw keuze meteen luisteren of lezen? Dat kan via streamingdiensten. Met KoboPlus bijvoorbeeld - daar zijn meer dan 400.000 titels beschikbaar én nieuwe abonnees kunnen eerst dertig dagen gratis gebruikmaken van deze dienst

Streamen optie 2
Een andere optie is Storytel, een dienst die oorspronkelijk audioboeken aanbood, maar inmiddels ook ebooks in het assortiment heeft opgenomen. Nieuwe leden kunnen de dienst 14 dagen gratis uitproberen, en bovendien zijn er abonnemenstvormen mogelijk met meerdere accounts voor bijvoorbeeld gezinnen.

Streamen optie 3
Een iets goedkopere dienst is Bookchoice, waar elke maand een selectie van 8 boeken beschikbaar is als luisterboek en ebook. 

Minibieb

Liever toch gewoon papieren exemplaren? En wil je jouw dagelijkse wandelingetje ook in deze tijd niet missen? Dan zjn minibiebs een oplossing voor jou. 

Op deze spot op Hebban vind je een overzicht van minibiebs door heel Nederland. Bekijk gauw of er eentje bij jou in de buurt te vinden is (of meld jouw eigen minibieb aan).  'Neem een boek, geef een boek' is het principe waar deze kleine gratis bibliotheekjes op gebaseerd zijn. 

Woon je toevallig in de provincie Groningen? Dan kun je via deze website een lokale minibieb opspeuren. 

Tips

Heb jij een leuk initiatief gezien? Ken jij een leuke tip? Reageer onder dit artikel. Uiteraard zijn alleen legale initiatieven welkom. Ook in deze moeilijke en ingewikkelde tijden is het verspreiden en delen van ebooks wettelijk gezien niet toegestaan (en Hebban ondersteunt dat met hart en ziel).Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hamsterééééén: boeken inslaan voor #ikleesthuis

 

Hebban Spots

Geven en nemen: De Minibieb

52 volgers

In elke stad, dorp of plaats is er wel minimaal een te vinden, een minibieb. Of hij nu van hout, metaal of een ander materiaal gemaakt is, het belangrijkste is dat de boeken droog staan. 'Neem een...


Gesponsorde boeken