Hebban vandaag

Nieuws /

Handen schudden met de dood

Terry Pratchett overleed op 12 maart 2015, na een lange strijd met Alzheimer. Over zijn strijd voor zelfbeschikking en euthanasie sprak hij open en eerlijk. Een essay uit 2010 over ons recht om te kiezen verschijnt nu in een zelfstandige publicatie.

Shaking hands with death zal op 30 juli verschijnen, met een nieuw voorwoord van Pratchetts assistent Rob Wilkins. Het essay verscheen eerder in A Slip of the Keyboard, een verzameling non-fictie artikelen van Pratchett. Een Nederlandse vertaling lijkt niet erg waarschijnlijk. Wel verwachten we nog zijn laatste Schijfwereld-boeken: Op stoom (31 augustus) en de vertaling van The Shepherd's Crown (Engelse editie verschijnt in september).

In 2011 maakte hij de indrukwekkende BBC-documentaire Choosing to die over geassisteerde zelfdoding. Shaking hands with death was oorspronkelijk een lezing (2010) die voorgelezen werd door een vriend (Tony Robinson) omdat Pratchett niet meer kon (voor)lezen. De volledige lezing is hieronder te zien via een YouTube-video.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Handen schudden met de dood

 

Over

Terry Pratchett

Terry Pratchett

Terry Pratchett (Beaconsfield, 1948 - Broad Chalke, 2015) was met zijn onovertro...

Gesponsorde boeken