Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Handschrift van de duivel - intrigerende faction

Donald Nolet won in 2014 met zijn debuut 'Versleuteld' de Gouden Strop en de Schaduwprijs voor beste thriller(debuut). Vol verwachting stonden vijftien lezers te wachten om zijn tweede thriller, 'Handschrift van de duivel' in een Hebban Leesclub te bespreken. Lees de samenvatting van leesclubcoördinator Helma Koot.

Zina Welter, een briljante wiskundige, bijt zich vast in het breken van de code van een eeuwenoud geïllustreerd werk dat geschreven is in een onbekende taal: het Voynich Manuscript. Een zoektocht die haar samen met een team van Voynich-deskundigen naar Wenen, Rome en Praag brengt. En terwijl zij langzaam maar zeker steeds dichter bij de oplossing van het mysterie komt, wordt ze bedreigd en weet ze niet meer wie ze wel en niet kan vertrouwen.

De enthousiaste leden van de leesclub waren het met elkaar eens: Handschrift van de Duivel is een mooie combinatie van heden en verleden over een werkelijk bestaand geheimzinnig manuscript. Een manuscript waar het merendeel van de leesclublezers overigens nog nooit van hadden gehoord. Tijdens het lezen werd er dan ook regelmatig even gegoogled. Een aantal lezers kende het eerste boek van Donald Nolet (nog) niet en waren aangenaam verrast door het verhaal, zijn schrijfstijl en hoe alles uiteindelijk samenkomt in het plot.

Er werd veelvuldig gebruikgemaakt van de mogelijkheid om Donald vragen te stellen en de snelle beantwoording van de vragen werd zeer op prijs gesteld. Ook Donald vond het leuk en ook een beetje spannend om rechtstreeks met zijn lezers te communiceren en te lezen wat zij van het boek vonden.

Ik ben jarenlang een lezer geweest tot ik zo'n jaar of zes geleden zelf begon met schrijven. Nu lees ik helaas niet meer zoveel als ik zou willen. Ik lees zeker thrillers, maar ook literatuur, sci-fi en non-fictie.
Ik heb naast het schrijven nog een baan als zelfstandig copywriter, dus het is zoeken naar tijd. Soms kon ik twee dagen per week schrijven. Soms maar een paar uur. Het heeft in totaal bijna twee jaar geduurd voordat het af was. Als je denkt aan een wiskundige, dan denken veel mensen gelijk aan een man. Ik vond het leuk om dan juist een jonge vrouw te gebruiken. En ja, het is moeilijk om je in een vrouw in te leven. Ik oefen gelukkig elke dag op mijn verloofde. - auteur Donald Nolet

Het eindoordeel

De deelnemers zijn unaniem van mening dat het een boek is waar ze zich prima mee hebben vermaakt. De schrijfstijl is vlot, eenvoudig en prettig leesbaar. De opbouw van het verhaal die heen en weer springt tussen heden en verleden met personages die zowel in het heden als het verleden tot de verbeelding spreken maakt het boeiend en intrigerend om te lezen. En ook het feit dat het manuscript echt bestaat geeft het net dat extra’s. Ondanks dat iedereen genoot van het boek waren er ook een paar kleine puntjes van kritiek.

Lees hier het volledige eindverslagOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
411 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Handschrift van de duivel - intrigerende faction

 

Gerelateerd

Over

Donald Nolet

Donald Nolet

Donald Nolet (1975) studeerde Japanse taal en cultuur in Leiden. Sinds zijn afst...

Overig

Hebban Leesclub Hall of Fame 2016

op 02 maart 2016 door Hebban Crew 123 boeken 30 volgers 4 reacties 8 likes

Hebban Spots

Handschrift van de duivel

39 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Handschrift van de duivel van Donald Nolet (Uitgeverij Cargo). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze leesclub is afgesloten met een gemiddelde waardering voor...

Gesponsorde boeken