Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hanna Verboom en Jochem Myjer winnen Hebban Award voor Beste Luisterboek

Actrice Hanna Verboom en cabaretier Jochem Myjer zijn de eerste winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken van het Jaar. Dat werd zojuist bekend gemaakt door hoofdredacteur Sander Verheijen bij De Perstribune van Omroep Max op Radio 1. Verboom wint de prijs in de categorie ‘volwassenen’ voor het voorlezen van Tweede kans van Martyn van Beek. Myjer wordt bekroond voor de luisterversie van zijn eigen populaire kinderboek De Gorgels. Er werden bijna vierduizend stemmen uitgebracht.

Met de bekendmaking van de winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken eindigt de Week van het Luisterboek die voor het eerst georganiseerd werd door boekensite Hebban.nl. De actiesite trok vele duizenden bezoekers en de Hebban-apps ter promotie van het luisterboek werden veelvuldig gedownload. Dit weekend startte in de app de eerste Hebban Luisterclub, gebaseerd op de populaire leesclubs die de boekensite wekelijks organiseert.

De Hebban Award voor Beste Luisterboek 2017 is een bekroning voor de voorlezer en is de opvolger van de Luisterboek Award die eerder door de CPNB werd uitgereikt. De shortlist werd samengesteld uit luisterboeken die voor het eerst verschenen in 2016.

De winnaars 

Tweede kans, voorgelezen door Hanna Verboom, is een speciaal voor audio geschreven verhaal van de hand van Martyn van Beek (op de foto naast Hanna Verboom, red.) en verscheen als Storytel Original. Een grote meerderheid van de stemmers (70%) koos voor dit luisterboek. Hanna Verboom (1983) is naast actrice en filmmaker tevens initiatiefnemer van Cinetree, een online platform om kwaliteitsfilms beschikbaar te maken voor iedereen. Ook is ze oprichter van de hulporganisatie Get It Done, die via online crowdfunding geld inzamelt voor lokale ontwikkelingsprojecten. Tweede kans van Martyn van Beek is het tweede luisterboek dat ze heeft ingesproken. Hugo Borst (Ma, Overamstel uitgevers) en Beatrice van der Poel (Het geheim van mijn man van Liane Moriarty, uitgeverij A.W. Bruna) eindigden op respectievelijk plek 2 en 3. Hier vind je alle genomineerden in deze rubriek.

Jochem Myjer (1977) is één van de populairste cabaretiers van Nederland. In 2015 publiceerde hij zijn eerste kinderboek: De Gorgels. Het boek stond meer dan 70 weken in de Bestseller 60. Inmiddels verscheen de opvolger De wereld van de Gorgels, wederom met illustraties van Rick de Haas, bij uitgeverij Leopold. Het luisterboek dat Jochem Myjer zelf insprak is winnaar in de categorie 'Kind & Jeugd' met bijna 50% van de stemmen. Klemens Patijn werd tweede (Arme Rijk van Bette Westera en Sylvia Weve), gevolgd door Sander de Heer (De Gruwelijke Generaal van Jozua Douglas) op plek 3. Hier vind je alle genomineerden in deze rubriek.

Over Hebban & de Week van het Luisterboek

Boekensite Hebban.nl werd opgericht in 2014 en is binnen korte tijd uitgegroeid tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met meer dan 127.000 leden. De site wordt maandelijks 400.000 keer bezocht, goed voor ruim 1,2 miljoen pageviews per maand. 

De Week van het Luisterboek 2017 werd georganiseerd door Hebban in samenwerking met partners: A.W. Bruna Uitgevers, Gottmer, Karakter Uitgevers, Luisterrijk.nl, Overamstel Uitgevers, Ploegsma kinder- en jeugdboeken, Uitgeverij Leopold, Querido kinder- en jeugdboeken, Rubinstein en Uitgeverij De Bezige Bij. De voorgaande edities werden georganiseerd door de CPNB. Ter gelegenheid van de Week van het Luisterboek en de verkiezing ontwikkelde Icontact BV in samenwerking met Hebban een gratis Luisterboek-app met o.a. fragmenten van alle genomineerde luisterboeken voor de Hebban Awards en een aantal volledig te beluisteren titels. Er zijn apps beschikbaar voor Android en Apple iOS.  

Foto's van Hanna Verboom (met de Hebban Award) zijn van Dingena Mol. 

Meer luisterboeken op Hebban

 Over de auteur

Week van het Luisterboek

10 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hanna Verboom en Jochem Myjer winnen Hebban Award voor Beste Luisterboek

 

Gerelateerd

Over

Jochem Myjer

Jochem Myjer

Jochem Myjer is cabaretier, komiek, muzikant en schrijver van het kinderboek De ...