Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Harland Award schrijfwedstrijd: doe mee!

Wat zouden schrijvers zijn zonder lezers? Niets. Maar het omgekeerde is ook waar. Daarom roepen we alle schrijvers van fantastische verhalen op om mee te doen met de Harland Awards schrijfwedstrijd voor Verhalen. Vandaag is het reglement voor de 2015 editie gepubliceerd.

De Harland Awards worden georganiseerd onder auspicien van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre, die ook verantwoordelijk is voor het Gala van het Fantastische Boek. Het reglement voor de 2015 editie van deze schrijfwedstrijd kun je lezen op de Harland Awards website.

De organisatie van de Harland Award voor Verhalen roept alle auteurs van sciencefiction, fantasy, horror en magisch realisme (en aanverwante (sub)genres) op om mee te doen. Een verhaal mag maximaal 10.000 woorden tellen (inclusief titel) en moet binnen de fantastische genres vallen. De deadline is op 1 september, dus je hebt nog zo'n 70 dagen om je verhaal of verhalen te schrijven en te perfectioneren.

Deelnemen kost 10 euro per verhaal. Daar staat een hoofdprijs van 1.000 euro tegenover (en er zijn meerdere andere prijzen). Daarnaast speelt het winnen van de Harland Award je in de kijker bij uitgeverijen. Meerdere winnaars van de voorlopers van de Harland Awards, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs, zijn inmiddels doorgebroken als auteur. Denk dan aan Tais Teng, Paul Evanby, Christien Boomsma en Thomas Olde Heuvelt.

Als je je wilt orienteren op het soort verhalen dat de afgelopen jaren hoog is geëindigd bij de (voorganger) van de Harland Awards, lees dan een paar topverhalen, die op Hebban Fantasy zijn gepubliceerd.Over de auteur

Hebban Fantasy

310 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Harland Award schrijfwedstrijd: doe mee!

 

Over

Tais Teng

Tais Teng

Tais Teng (14 april 1952) is behalve schrijver ook illustrator, decorschilder en...

Paul Evanby

Paul Evanby

Paul Evanby is het pseudoniem van Paul Evenblij, een Nederlands auteur van roman...

Christien Boomsma

Christien Boomsma

Christien Boomsma is schrijfster van magische jeugdboeken en spookverhalen bij u...

Hebban Spots

Stichting Fantastisch Genre

44 volgers

De Stichting ter bevordering van het fantastische genre is een koepelorganisatie die precies doet wat zijn naam zegt. Onder de Stichting vallen vanaf 22 mei 2014 de Paul Harland Prijs...

Gesponsorde boeken