Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Harm de Jonge houdt Annie M.G. Schmidtlezing 2016

Jeugdboekauteur Harm de Jonge verzorgt de zeventiende editie van de Annie M.G. Schmidtlezing. Dat doet hij op 18 mei in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. De lezing draagt als titel ‘Het paradijs van de fantasie. Van het fluitketeltje van Annie MG tot de paddoknabbels van Alice in W’.


De Annie M.G. Schmidtlezing is een begrip in de wereld van de kinder- en jeugdliteratuur. Ook de eerste zestien lezingen werden door bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen verzorgd. Zo kwamen Paul Biegel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen en Bart Moeyaert al aan de beurt.  

Nu krijgt kinderboekenschrijver Harm de Jonge (1939) de eer. Hij studeerde Nederlands en stond daarna jarenlang voor de klas. Ook was hij werkzaam als jeugdboekrecensent. In 1989 verscheen zijn eerste kinderboek: Steenkuib is een rat. Daarna volgden nog veel meer detective- en oorlogsverhalen. In 2007 kreeg hij de twintigste Woutertje Pieterse Prijs voor het boek Josja Pruis, een boek over Siamese tweelingen. In 2014 schreef hij het zestigste Kinderboekenweekgeschenk: Zestig spiegels en in september 2015 verscheen zijn nieuwste werk: Oscar en de Ornikop.  

De lezing is toegankelijk voor het publiek, maar het aantal plaatsen is beperkt. Een toegangskaartje kost 8,50 euro, een drankje na afloop is inbegrepen.

Voor meer informatie en het kopen van tickets: klik hier.
Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Harm de Jonge houdt Annie M.G. Schmidtlezing 2016

 

Gerelateerd

Over

Harm de Jonge

Harm de Jonge

Harm de Jonge studeerde Nederlands en stond daarna jarenlang voor de klas. ...

Gesponsorde boeken