Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

HarperCollins koopt rechten op filmboek van J.K. Rowling

HarperCollins Publishers heeft de wereldwijde publicatierechten verworven van het filmboek voor volwassenen, dat hoort bij de Warner Bros.-productie 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'. De film gaat op 18 november in roulatie.

Het filmscript van Fantastic Beasts and Where to Find Them, geschreven door J.K. Rowling, neemt het publiek mee naar de tovenaarswereld van New York in 1920. Oscar-winnaar Eddie Redmayne vertolkt de hoofdrol, die van magie-zoöloog Newt Scamander. De film is het debuut van J.K. Rowling als scenarioschrijver en herenigt verschillende mensen uit de Harry Potter-speelfilms, onder wie producenten David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves en Lionel Wigram.

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926, wanneer Newt Scamander net terug is van een lange wereldwijde expeditie, die als doel had zo veel mogelijk buitengewone magische wezens te vinden en te beschrijven. Zijn tussenstop in New York zou zonder incidenten zijn verlopen...  ware het niet dat een No-Maj (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een kwijtgeraakte magische koffer, en de ontsnapping van een paar van Newts fabeldieren roet in het eten gooien. Dat betekent problemen, voor zowel de tovenaarswereld als de wereld van de No-Maj.

Ook Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Jon Voight, Ron Perlman en Colin Farrell maken in de film hun opwachting.

Volgens HarperCollins zullen de Fantastic Beasts-boeken de veelgelaagde wereld van deze en volgende films uitdiepen, en een exclusieve kijkje achter de schermen bieden. De boeken bevatten alle mogelijke details over het maken van de film, het proces van art & design, en interviews met cast en crew. Ook zullen er boeken in interactieve formats verschijnen, zoals kleur- en briefkaartboeken. De boeken verschijnen in het najaar op de markt.

Charlie Redmayne, Chief Executive van HarperCollins UK en broer van acteur Eddie, zegt: 'We zijn bijzonder verheugd om de filmboeken van Fantastic Beasts and Where to Find Them te mogen uitgeven. De film belooft de tovenaarswereld van  J.K. Rowling op spectaculaire manier tot leven te brengen, en de boeken zullen een geweldige aanvulling daarop zijn voor alle fans, wereldwijd.' 

Brian Murray, President en CEO van HarperCollins Worldwide, voegt er aan toe: 'Het is voor het eerst dat we op deze manier - integraal in meerdere talen en op meerdere markten tegelijk - filmboeken gaan uitgeven. Dankzij de samenwerking met Warner Bros. Consumer Products in zowel Noord-Amerika als in de rest van de wereld verzekeren we ons van het grootst mogelijk lezerspubliek en optimale bekendheid van zowel de boeken als de film.' 

HarperCollins Holland is een divisie van HarperCollins Publishers, de op een na grootste boekenuitgever voor consumenten ter wereld, met vestigingen in 18 landen. De uitgeverij, die bijna 200 jaar bestaat en meer dan 65 imprints over de hele wereld heeft, brengt jaarlijks zo’n 10.000 nieuwe boeken uit, in ruim 30 talen, en heeft een papieren en digitale catalogus met meer dan 200.000 titels.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: HarperCollins koopt rechten op filmboek van J.K. Rowling

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken