Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Harry Mulisch terug op het Leidseplein

Mulisch' magnum opus 'De ontdekking van de hemel' staat dit jaar centraal tijdens het tweede festival ter ere van de grote schrijver. Dit hele weekend gonst het Leidseplein van Harryaanse kreten en gebeurtenissen.

Mulisch beschouwde zichzelf als gigant tussen mindere literaire goden. Als een Zeus kijkt hij vanaf de Olympus op ons neder. Hij zal het niet minder dan terecht vinden dat dit weekend rond 'zijn' Leidseplein het tweede festival in zijn naam plaatsvindt. En dan ook nog rond zijn grootste werk, De ontdekking van de hemel. Gerechtigheid!

Perfect getimed speelt in de Stadsschouwburg de toneelversie van DOVDH. Met Waldemar Torenstra, Sieger Sloot en Genio de Groot onder de regie van Ignace Cornelissen.

Bij voorbaat een van de hoogtepunten is de herrijzing van de herenclub: de inmiddels tachtigers, die elke maandagavond in Joop Braakhekkes restaurant Le Garage bij elkaar kwamen. De illustere herenclub komt speciaal voor dit festival in het openbaar bijeen om over de wereld van vandaag te praten. Ditmaal in De Balie. Net als in het verleden is elk onderwerp toegestaan, behalve auto's, voetbal en vrouwen. Onder meer Marcel van Dam, Rudi Fuchs en Jeroen Henneman voorzien de loop der dingen van commentaar. Speciaal voor deze gelegenheid nemen ook de jonkies Thomas Heerma van Voss en Zihni Özdil deel aan het gesprek.

Ultieme Selfie
Tussendoor kun je het hele weekend je boeken door Harry zelf laten signeren. Misschien wel het meest bijzondere onderdeel van dit festival. Je kunt op de foto als Harry. Bezoek het Harry Mulisch Huis op de Leidsekade 103, en laat je vereeuwigen in de betoverende werkkamer van Herr Harry. De ultieme literaire selfie.

www.ssba.nl
www.debalie.nl
www.harrymulischhuis.nlOver de auteur

Dirk Koppes

39 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Harry Mulisch terug op het Leidseplein

 

Gerelateerd

Over

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Harry Mulisch wordt samen met W.F. Hermans en Gerard Reve beschouwd als de Grote...

Gesponsorde boeken