Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Harry Potter-actrice start feministische boekenclub

door Hebban Crew 2 reacties
De Britse actrice Emma Watson is een feministische boekenclub begonnen op Twitter. Op de netwerksite riep ze haar volgers op om na te denken over een passende naam voor de groep.

Emma Watson, onder meer bekend van haar rol als Hermelien Griffel in de Harry Potter-films, is ook goodwill-ambassadeur voor de VN Vrouwen. Daarnaast maakt ze zich sterk voor de solidariteitscampagne HeForShe die gendergelijkheid promoot. Haar tweet waarin ze kenbaar maakte een feministische boekenclub te beginnen, maakte veel reacties los. 

Na suggesties als Wats Up Fems, Watson Your Shelf en Hermione's Army, maakte Watson vandaag bekend dat ze gebruik zou maken van de suggestie van Twitteraar @emilyfabb: Our Shared Shelf (vrij vertaald: Onze Gezamenlijke Boekenplank). Ook suggereerde ze al een eerste boek om te gaan lezen: My Life on the Road, de memoires van de Amerikaanse feministe Gloria Steinem

De voormalige American footballster Abby Wambach, actrice Sophia Bush en zangeres Kate Voegele hebben al laten weten dat ze zich bij de club willen aansluiten. Watson zou zelf schrijfster J.K. Rowling en zangeres Taylor Swift uitnodigen.

Watson is niet de enige beroemdheid met een online boekenclub. Actrice Gwyneth Paltrow heeft een kookboekenclub op haar lifestylewebsite Goop en Reese Witherspoon bestiert een boekenclub op haar instagramaccount. Ook Facebookoprichter Mark Zuckerberg maakte een jaar geleden bekend dat hij een digitale boekenclub startte. Het eerste boek van zijn keuze, 'The End of Power' van Moisés Naím werd van de weeromstuit binnen enkele dagen vaker verkocht dan in de 18 maanden die eraan voorafgingen.

Bron: De Morgen, the Guardian, foto: Carter BowmanOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Harry Potter-actrice start feministische boekenclub

 

Gesponsorde boeken