Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Harry Potter-expo komt ook naar Nederland

door Hebban Crew 1 reactie
Vanaf 11 februari 2017 krijgen Harry Potter-fans in Nederland eindelijk de kans om de vermaarde tovenaarswereld van Harry Potter binnen te stappen met 'Harry Potter The Exhibition'! De tentoonstelling opent naast de Cinemec in Utrecht Leidsche Rijn. Tickets zijn vanaf komende vrijdag te koop.

Sinds de wereldpremière in Chicago, heeft de expositie al meer dan vier miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. Eerder werd bekend dat er volgend jaar ook een grote expositie rond de tovenaarsleerling zal openen in de British Library in Londen. 
In samenwerking met Warner Bros. Consumer Products heeft organisator GES een, zoals dat heet, ervaringsgerichte tentoonstelling van maar liefst 1400 vierkante meter gecreëerd. Bezoekers wandelen door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks. MOJO werkt samen met GES voor deze tentoonstelling in Utrecht. 

'We zijn trots dat we deze bijzondere tentoonstelling naar Utrecht brengen', aldus Frederik van Alkemade (Promoter Special Events) van MOJO. 'Fans komen dichterbij de tovenaarswereld dan ooit hier in Nederland! Harry Potter: The Exhibition is een must-see voor alle leeftijden.' 

Zodra ze binnenkomen worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein-afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor-toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. 

Naast de decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen, zegt GES. In de Zwerkbalzone kunnen bezoekers een slurk gooien. In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.
De tentoonstelling in Utrecht is dagelijks geopend tot en met 30 juni 2017. Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt met entree tickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. Tickets (vanaf 14,50 euro) zijn beschikbaar vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur via www.harrypotterexpo.nl.

Bron: Persbericht
 


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Harry Potter-expo komt ook naar Nederland

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken