Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Harry Potter is populairste kinderheld onder Britse jeugd

door Hebban Crew 1 reactie
Tovenaarsleerling Harry Potter is onder Britse kinderen de meest populaire held uit de jeugdliteratuur. Op de tweede plaats staat het graag lezende meisje Matilda uit het gelijknamige boek van Roald Dahl.

Dit is de uitkomst van een peiling uitgevoerd door National Book Tokens. De boekenbonorganisatie ondervroeg meer dan zevenduizend lezers. Van hen koos 10,32% Harry Potter als favoriete held. Iets meer dan 8% had een voorkeur voor Matilda (foto). Een ander karakter uit de fantasyreeks van J.K. Rowling, Hermelien Griffel, staat op de derde plaats. 

National Book Tokens vroeg ook naar de favoriete slechterik in kinderboeken. Voldemort uit Harry Potter werd overtuigend eerste met meer dan 20 procent van de stemmen. Hij wordt gevolgd door Dorothea Omber, secretaris-generaal van het ministerie van Toverkunst.

Aan de respondenten werd ook de vraag voorgelegd welke recente jeugdromans zouden kunnen uitgroeien tot klassiekers. De jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne was het meest populair onder de lezers. Het wonderbaarlijke voorval van de hond in de nacht van Mark Haddon belandde op de tweede plaats. 'Deze selectie laat zien in wat voor gouden boekeneeuw we leven', aldus marketing manager Mike Burt van National Book Tokens. 'Deze boeken dagen uit, informeren en inspireren de lezer. Daarnaast zijn deze boeken op en top vermaak.'

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Harry Potter is populairste kinderheld onder Britse jeugd

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken