Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Harry Potter Mania

door Hebban Crew 15 reacties
Twintig jaar geleden verscheen er een boekje van ene J.K. Rowling. Een verhaal over een jongetje dat onder de trap moest wonen. Je kent het vast. Harry Potter is in die twee decennia uitgegroeid tot een enorm fenomeen. In deze listmania bieden we je een kijkje in dat gigantische universum. Bovendien maken we bekend welke heel grote Harry Potter-fan het geweldige cadeaupakket heeft gewonnen.

De cadeaumaand is voorbij, de kerstboom kan de deur weer uit, de extra kerstkilo's vertrekken hopelijk ook snel. En met een beetje mazzel heb jij een stapeltje boekenbonnen gekregen van Sinterklaas of de Kerstman en moet je kiezen waar je het aan uit gaat geven. Voor de echte Harry Potter-fan zetten we hier een hele serie toffe HP-merchandise op een rijtje waarvan je het bestaan niet eens wist.

De illustrated editions

Je zou denken dat we, na de eerste Harry Potters, de volwassen edities (die in het zwart), de kleurrijke edities van het 20e jubileum (in leuke paperbacks, maar ook prachtige hardcovers) en tig andere versies, allemaal de zevendelige reeks wel compleet hebben, in de een of andere vorm. Maar dan komen er geïllusteerde edities in een enorm formaat, van de hand van illustrator Jim Kay en dan kun je geen weerstand bieden. Ze hebben nu de eerste drie titels in deze onweerstaanbare vorm uitgebracht, net als Fantastic Beasts and where to find them. Naast een 'gewone' geïllustreerde editie kun je ze ook in luxe versie krijgen, maar die zijn flink aan de prijs en alhoewel een geweldig hebbeding en met superleuke toevoegingen, is dat niet voor iedereen weggelegd. De geïllustreerde edities verschijnen telkens in oktober, dus we kunnen The Goblet of Fire in oktober 2018 verwachten.

Meer Harry Potter-boeken

Zeven boeken telt de reeks, maar inmiddels zijn er niet alleen diverse edities, maar ook nieuwe titels toegevoegd:

Voor de verzamelaar

Boeken, extra boeken, meer edities, de films, filmposters aan de muur, dat hebben wel meer Harry Potter-fans, toch? Maar heb je ook stiekem een toverstok? Of het onofficiële kookboek van Harry Potter, waarin je de raarste gerechten leert koken? Ben je naar de Harry Potter Expo in Utrecht (of elders) geweest? Dan, of eigenlijk ook/juist als je niet bent geweest, is The History of Magic ook een musthave. De vele boeken over de kunst en geschiedenis van Harry Potter en de makings van de films zijn een geweldige manier om de ervaring te herbeleven. Notitieboekjes, agenda's, briefpapier, stickerboekjes, kleurboeken en, deze ken je vast nog niet, Incredibuilds waarmee je Aragog, Buckbeak, de Sorting Hat of Niffler uit Fantastic Beasts kunt nabouwen. Of de magische filmprojector, waarmee je favoriete scenes uit de films kunt projecteren op een wand. Je hebt ze rond Patronus, Quidditch of Creatures waarin onder andere Dobby te zien is. Oh jee, ik word al hebberig. Jij?

Harry Potter bij jou in huis

Vertel eens hoe jouw verzameling aan Harry Potter-boeken, items en merchandise eruit ziet? Wat vind jij jouw mooiste en leukste HP-hebbedingetje? Foto delen op social media mag ook, gebruik dan hashtag #hebbanharrypotter en tag Hebban.nl in je bericht. We delen en retweeten de mooiste verzamelingen en leukste foto's.

De winnaar van het geweldige Harry Potter-pakket

Met het twintigjarige jubileum achter de rug en weer veel activiteit rond nieuwe films en edities vond onze partner in Engelstalige boeken, Van Ditmar Boekenimport, het wel een klein feestje waard. Zij stelde een doos vol bijzondere Harry Potter-spulletjes beschikbaar. In de doos zit:

  • Een exemplaar van Harry Potter and the Philosopher's Stone - Hufflepuf editie (Engelstalig)
  • Een exemplaar van The Tales of Beedle the Bard (Engelstalig)
  • Een Gryffindor Deluxe Stationary Set - een briefpapierset met daarin o.a. een blanco notebook, een setje wasstempels en wasstaaf, briefpapier, enveloppen en een presse-papier
  • Een miniatuur van de Newt Scamander koffer (mét geluid)
  • En een exclusieve verzameling reclamemateriaal voor boekwinkels, met daarin boekenleggers (om uit te delen aan je vrienden of lekker allemaal voor jezelf te houden), prachtige posters, vlaggetjes en kartonstandaards.


Bijna 250 Harry Potter-fans reageerden op de stelling: 'Ja, ik ben de grootste Harry Potter-fan!' Er kwamen geweldige inzendingen binnen en duidelijk is dat Harry nog steeds nieuwe en oude fans heeft. Maar er kan er maar eentje winnen en dat is geworden: Robin! Gefeliciteerd Robin, het pakket komt binnenkort naar je toe!Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Harry Potter Mania

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken