Hebban vandaag

Nieuws /

Harry Potter te koop voor ruim 200 euro

door Hebban Crew 4 reacties
De Britse uitgeverij Bloomsbury brengt in november een luxe editie van Harry Potter en de Steen der Wijzen op de markt. Je moet er flink wat voor ophoesten voor deze versie van het eerste avontuur van de tovenaarsleerling, maar dan heb je ook wat.

De Deluxe Illustrated Edition van Harry Potter and the Philosopher's Stone wordt verkocht voor 150 Britse pond, omgerekend zo'n 214 euro. Het boek zit vol met om en nabij de honderd tekeningen van Jim Kay, de Britse illustrator die is aangetrokken om de rest van de serie ook van tekeningen te voorzien. 

De prijzige editie - er zal ook een iets minder luxe variant van zo'n 43 euro verschijnen - ziet er gelikt uit, zo wordt beloofd. Het boek verschijnt met een stofomslag, vergulden hoeken en boekenleggers. Het geheel gaat verpakt in een opbergcassette.

Maar dat is nog niet alles. De editie herbergt ook een 'exclusieve'  uitklapplaat van Diagon Alley, de Londense winkelstraat, waar men alles kan kopen wat een beetje tovenaar nodig heeft: ketels, uilen, bezems, ganzenveren, inkt en perkament. De straat is in de Nederlandse vertalingen van de Harry Potter-serie beter bekend als de Wegisweg.


Het boek is van november tot en met maart 2016 exclusief te koop via de website van Bloomsbury. Daarna is het ook in de boekhandel verkrijgbaar. Vroege bestellers krijgen trouwens tien procent korting. Scheelt toch weer ruim twintig euro.

De Britse uitgeverij maakte twee jaar geleden bekend dat het geïllustreeerde versies van J.K. Rowlings wereldberoemde serie in de handel zou brengen. Jim Kay liet eerder tegen The Bookseller weten dat het maken van de illustraties 'buitengewoon moeilijk'  was, maar hij beschouwde het als 'de baan van zijn leven'.

(Bron: The  Bookseller)Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Harry Potter te koop voor ruim 200 euro

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken