Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Hart van Inkt: 'Spannend, mysterieus en vol magie.'

door Natasza Tardio 5 reacties
Sommige boeken blijven de moeite waard. Hart van Inkt, geschreven door Cornelia Funke, is zo'n boek. Mysterie, een andere wereld, tovenarij en spanning, dit verhaal heeft het allemaal. Hart van Inkt is meer dan zomaar een boek, het is een verhaal in een verhaal. Bijzonder, speciaal en absoluut een must read voor elke liefhebber.

Hoewel Hart van Inkt al in 2005 is uitgekomen, is het boek door uitgeverij Querido al meerdere malen herdrukt. Niet verrassend, aangezien het verhaal jong en oud blijft boeien. Het boek werd bekroond met een Zilveren Griffel en is onderdeel van een trilogie, waarvan het tweede deel Web van Inkt heet en het derde en laatse deel Nacht van Inkt.

Het is het eerste deel van de Inkt-trilogie is ondertussen verfilmd onder de titel Inkheart en is net als het boek zeker de moeite waard om te bekijken. De regie werd gedaan door Iain Softley en in de hoofdrollen speelden onder andere: Brendan Fraser, ook bekend van De Mummy, Eliza Bennett en Helen Mirren. Ook deze film zou worden vervolgd, maar tot op heden is dit helaas nog niet gebeurd. 

Inhoud
Meggie, een wel heel bijzonder meisje, is dol op verhalen en op boeken, net als haar vader Mo. Toch heeft Mo nooit iets willen voorlezen, in al die lange jaren sinds Meggies moeder op een raadselachtige manier is verdwenen.  Dan klopt er o
p een nacht een vreemde figuur bij ze aan. Hij komt ze waarschuwen voor een nietsontziende schurk die achter Mo aan zit, en achter een bijzonder boek dat Mo in handen heeft: Hart van Inkt. Meggie heeft dat boek echter nog nooit gezien.

Er zit voor Mo niets anders op dan zijn dochter wel zijn grote geheim vertellen, en haar uitleggen waarom hij nooit meer wil voorlezen. Mo is namelijk in levensgevaar! Ze slaan samen op de vlucht, en dat is het begin van een uitzonderlijk avontuur, waarin steeds meer duidelijk wordt hoe bijzonder Meggie is en hoe gevaarlijk haar gave kan zijn.

Over de auteur
Cornelia Funke is een bekende Duitse kinderboekenschrijfster en illustratrice. Haar werk als illustrator van kinderboeken inspireerde haar om zelf te gaan schrijven. Inmiddels heeft ze meer dan 40 boeken op haar naam staan. De dievenbende van Scipio (2000) betekende haar grote doorbraak; het boek werd verfilmd en ook in andere landen was het verhaal een succes. In Nederland won het een Zilveren Griffel. Precies hetzelfde succes volgde op de publicatie van Hart van Inkt (2003), het eerste deel van de Inkt-trilogie. Andere bekende boeken van Funke zijn o.a. De Wilde Kippen Club-reeks en de Reckless-serie.Over de auteur

Natasza Tardio

277 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Hart van Inkt: 'Spannend, mysterieus en vol magie.'

 

Gerelateerd

Over

Cornelia Funke

Cornelia Funke

Cornelia Funke is een bekende Duitse kinderboekenschrijfster en illustratrice. H...

Overig