Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hartstocht, een thriller op de planken

Maandag begint de verkoop van kaartjes voor de toneelvoorstelling 'Hartstocht, een thriller', die in februari 2016 in première gaat. Centraal in het stuk staat de vraag: Hoe ver gaan we voor de liefde?

Hartstocht, een thriller is geschreven door Koos Terpstra, oud-artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en het jonge schrijftalent Nhung Dam. Voor het stuk heeft het schrijversduo zich laten inspireren door Alfred Hitchcock. Typisch Hitchcockiaans hebben ze gemengd met het schurende uit ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ en het erotische uit ‘Les Liaisons Dangereuses’. Het resultaat moet een bloedstollende voorstelling zijn, waarin gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen. 

Oda Spelbos, Sandra Mattie, Vincent Croiset en Evert van der Meulen zijn, in de regie van Gerardjan Rijnders, te zien deze Nederlandse thriller vol suspense.  De première van het stuk is op vrijdag 19 februari in de Leidse Schouwburg. De voorstelling is aansluitend te zien in theaters door heel Nederland.  

De voorstelling wordt gespeeld door een cast die zijn sporen in de theater-, televisie- en filmwereld heeft verdiend. Bij het grote publiek werd Oda Spelbos bekend door haar rol in de politieserie Flikken Maastricht, maar het toneelpubliek kent haar al langer. Sinds haar rol van Andromache in de voorstelling De Troje Trilogie van Terpstra is zij jaarlijks in meerdere grote rollen in de schouwburgen te zien.  In Hartstocht, een thriller  deelt zij het toneel met Sandra Mattie, die afgelopen jaar definitief doorbrak met haar hoofdrol in de televisieserie De Fractie. De overige rollen worden gespeeld door Vincent Croiset (o.a. Gooische Vrouwen en Gouden Bergen) en Evert van der Meulen (Rozengeur & Wodka Lime en Het Diner).

Een afgelegen landhuis, gegoede burgerij, jaloezie en wraak op een stormachtige avond: het zijn dé ingrediënten van Hartstocht, een thriller.  Volgens Theaterbureau Hummelinck Stuurman wordt de toeschouwer in de emotionele wereld van de vier personages  getrokken. Voor, tijdens en na de voorstelling wordt de theaterbezoeker ondergedompeld in de sfeer van passie, spanning, vreemdgaan en vriendschap met als belangrijkste vraag: 'Hoe ver zou ik gaan voor de liefde?'


De trailer van Hartstocht, een thriller:

 

 

 Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hartstocht, een thriller op de planken

 

Gesponsorde boeken