Hebban vandaag

Column /

Hasta la vista

door Soraya Vink (crew) 34 reacties
Na bijna vijf jaar heeft onze Benjamin besloten het vertrouwde roze nest te verlaten en uit te vliegen voor een nieuwe uitdaging in het boekenvak. De Hebban Crew wenst Soraya veel geluk en succes toe bij haar nieuwe job als redacteur bij een uitgeverij. Dit zijn haar laatste woorden als Hebban-redacteur.

Column: Hasta la vista

door Soraya Vink

Vier en half jaar geleden rolde ik vanuit mijn studie Spaans in een fantastische nieuwe en roze uitdaging met de naam Hebban. Het is een enorm voorrecht om van je hobby je werk te mogen maken en zo dag in dag uit met boeken bezig te zijn. Tel daarbij een hecht team van gepassioneerde en leuke collega’s op en je gaat nooit met tegenzin naar je werk.  

Inmiddels zijn we een aantal edities van de Hebban Reading Challenge verder, kwamen er ontelbare boeken voorbij (want post uitpakken is mijn favoriete moment van de dag; dan voel je je net weer een kind op Sinterklaasavond) en organiseerden we fantastische live evenementen, zoals de Hebban Awards in de Buiksloterkerk in Amsterdam.

En toen kwam er een nieuwe uitdaging in het boekenvak op mijn pad... De functie van acquirerend redacteur is altijd mijn gedroomde baan geweest. Van begin tot einde met een boek bezig zijn voordat het beschikbaar komt voor de consument en zo nog onontdekte parels voor een groot publiek op de markt brengen. Er begint voor mij een nieuw avontuur bij HarperCollins Holland als acquirerend redacteur en om deze reden zal ik de Hebban Crew verlaten.  

Lindy, Debbie, Martijn en Sander; ontzettend bedankt voor een memorabele tijd. Als hecht team wisten we het altijd voor elkaar te boksen, creatieve wegen in te slaan omdat we iets nieuws wilden proberen en lieten we anderen versteld staan van onze flexibiliteit. Als jonge hond in het team (ja, die leeftijdsgrap neem ik nu voor mijn rekening) heb ik ook veel van jullie geleerd.

Never a dull moment, dat werd het motto door de jaren heen. Anouk, welkom bij de Hebban Crew. Je gaat een fantastische tijd tegemoet met een dreamteam om je heen! Heel veel succes, maar vooral veel plezier.

Ik ben dankbaar voor alle kansen en mooie ontmoetingen door de jaren heen. Toen ik pas een week in dienst was, interviewde ik één van mijn favoriete schrijvers, de Britse thrillerschrijver Peter James, om daarna schrijvers uit allerlei windstreken te ontmoeten voor hun verhaal. Ook projecten zoals de Thriller Tiendaagse, de Week van het Luisterboek en de realisatie van Thriller Magazine zijn ervaringen die ik voor altijd bij mij zal dragen.  

Last but not least, wil ik jou als lezer en bezoeker van Hebban bedanken. Jij laat zien dat lezen een extra dimensie krijgt door bijzondere ervaringen te delen in deze community. Vriendschappen worden gesloten en leesinspiratie met elkaar gedeeld.  

Dag allemaal, alle goeds gewenst en bedankt voor de fijne samenwerking. Mijn boekenplankjes blijven natuurlijk gevuld met spannende boeken die ik tegenkom en als lezer zal ik zeker blijven volgen wat er allemaal gebeurt op de grootste en leukste lezerscomunnity van Nederland en Vlaanderen. Daarom is dit een virtuele zwaai van mij en zeg ik hasta la vista!  

Soraya  

 

  Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hasta la vista

 


Gesponsorde boeken