Hebban vandaag

Advertorial /

Heb jij al kennisgemaakt met de spannende Young Adult-novelles van Kluitman?

door Hebban Crew 4 reacties
'Niet te dik, wél spannend' – met dit motto verovert uitgeverij Kluitman de wereld van de korte verhalen voor jongeren. Novelles voor de leeftijden 12+ en 14+ die samen goed zijn voor meer dan 30.000 verkochte boeken. Ook in de eerste maanden van 2021 is er weer veel om naar uit te kijken; drie nieuwe boeken van bekende Young Adult-auteurs Chinouk Thijssen, Eva Burgers en Juultje van den Nieuwenhof.

Uitgeverij Kluitman startte hun reeks novelles in 2017 met Afgesloten van Nataszia Tardo. Dat ze geen moeite hebben om Young Adult-auteurs enthousiast te maken voor het schrijven van korte verhalen voor hun publiek, bewijst de line-up van bekende namen. Zo hebben onder anderen Marlies Slegers, Jennefer Mellink, Stine Jensen en Marion Pauw boeken geschreven in de serie.

De boeken hebben alle zowel een spannende als een actuele insteek. Zo behandelen ze grensoverschrijdend gedrag (Grenzeloos), samengestelde gezinnen (Stief), stalkers (Opgepast!), identiteit (#SweetSixteen) en nog veel meer. De thema's worden vergezeld van nagelbijtende spanning, zodat je 100 bladzijden lang met bonzend hart de pagina's omslaat om tot het einde te komen.

'Ik heb geen medelijden met haar, want ze moet leren dat ik niet zomaar te helpen of te corrigeren ben.' – Uit: CTRL-A

Nieuw verschenen

CTRL-A

Juultje van den Nieuwenhof

Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw Van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen.

Lees een sneak preview

Gegijzeld

Chinouk Thijssen

Op de laatste dag van het schooljaar worden Yasmine en Jason uitgenodigd voor een feest in de enorme villa van hun klasgenoot Casper. Yasmines vader zal het nooit goed vinden dat ze gaat, maar als ze hoort dat Thomas er ook zal zijn, móét ze wel gaan. Maar al snel zou ze willen dat ze nooit het huis uit was geslopen…

Als een aantal jongens ruzie krijgt, loopt het heel snel uit de hand. Er wordt gevochten en meerdere jongeren slaan op de vlucht. Een groep oudere jongens komt binnen en alle deuren gaan op slot. Niemand mag het huis verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Waren Yasmine en Jason maar nooit naar het feest gegaan…

Lees een sneak preview

Undercover

Eva Burgers

Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze een groepje jongens een woning binnengaan. Ze besteedt er weinig aandacht aan, tot ze hoort dat er in dat huis een overval is gepleegd, waarbij een man om het leven is gekomen. Ze staat voor een lastige keuze. Ze weet wie dit op hun geweten hebben, maar kan niks bewijzen.

Amy besluit om zelf op onderzoek uit te gaan door contact te leggen met een van de daders. Haar vrienden Boris en Sophie vinden dit geen goed idee en zien hoe Amy steeds meer toetrekt naar deze Ivar. Ze denken dat Amy gevaar loopt en stappen naar de politie, iets wat Ivar niet ontgaat.

Ze moeten vluchten en ondertussen raakt ook Amy steeds meer in de knel. Hoe moeten ze een moordenaar ontmaskeren als ze hun eigen levens niet zeker zijn?

Lees een sneak preview

'Het meisje houdt me met een ijskoude hand om mijn pols tegen. Ze kijkt me vanonder haar wimpers aan en fluistert: "Ga naar huis."' – Uit: Gegijzeld

Ook in de reeks

'Ik haatte het als mensen tegen me logen, maar in feite deed ik dat zelf nu ook. Ik had ook kunnen zeggen: "Volgens mij zag ik je net."' – Uit: Undercover

Winactie

Lees je graag spannende Young Adult en zou je de volledige reeks novelles wel willen uitproberen omdat je niet kunt kiezen? Samen met uitgeverij Kluitman hebben wij een mooie verrassing. Schrijf je via onderstaande link in voor de winactie en maak kans op een pakket met daarin alle twaalf novelles!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Heb jij al kennisgemaakt met de spannende Young Adult-novelles van Kluitman?

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken