Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Aafke Romeijn

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Aafke Romeijn, auteur en muzikant.

Aafke Romeijn is een Nederlandse muzikant, schrijfster en journaliste. Ze studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2012 maakte ze haar debuut als popmuzikant. Haar debuutroman Concept M verscheen dit jaar.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Dit zijn de 25 boeken die gedurende mijn leescarrière de meeste indruk hebben gemaakt, en waardoor ik het meest ben beïnvloed. De volgorde is voor het grootste deel random, op de eerste twee boeken na: dat zijn echt mijn lijfboeken.'

Aafke Romeijn

Mijn nummer 1

Karakter van Ferdinand Bordewijk

Gelezen toen ik 17 was, toen ik 19 was en toen ik 25 was. De eerste keer maakte het onmogelijke liefdesverhaal de meeste indruk. De tweede keer de stijl. De derde keer de ongelofelijk knappe maatschappelijke gelaagdheid.

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

 

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!Over de auteur

Hebban Crew

2126 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Aafke Romeijn

 

Gerelateerd

Over

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn

Schrijver, muzikant.

Gesponsorde boeken