Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Anne Eekhout

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Anne Eekhout, auteur van 'Dogma' en 'Op een nacht'.

Anne Eekhout (1981) hield zich na de middelbare school bezig met verschillende opleidingen en baantjes, voor ze Rechtsgeleerdheid in Amsterdam ging studeren. Tijdens die opleiding kreeg ze het idee voor Dogma, waarin een groep studenten zich voorneemt een uiterst controversiële documentaire te maken waarin een van hen zelfmoord zal plegen. Dogma verscheen in 2014, en werd genomineerd voor de Bronzen Uil en de AKO Literatuurprijs. Begin 2016 volgde Eekhouts tweede roman Op een nacht, die werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs. In januari 2019 verschijnt haar derde roman.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Onmogelijk. Een onmogelijke taak. Niettemin heb ik 25 favoriete boeken opgeschreven. Echte, grote favorieten, maar zoals dat gaat bij mensen die proberen veel te lezen: je vergeet wel eens wat, zelfs de mooiste boeken. (Die je vervolgens soms opeens te binnen schieten, als een verre herinnering.) Voor mij zijn deze boeken belangrijk. Ik heb er mee rondgelopen in mijn hoofd of in mijn hart, ik heb ervan geleerd om een betere schrijver te worden. Ik heb er ideeën uit opgedaan. Deze boeken verdienen het in elk geval allemaal om gelezen te worden, vind ik.'

Anne Eekhout

Mijn nummer 1

'De oceaan aan het einde van het pad van Neil Gaiman. Een rijke, prachtige, bij vlagen beangstigende verkenning van de kindertijd. Magisch en tegelijk heel werkelijk, met een van de meest sympathieke protagonisten die ik ken. De kracht van verhalen.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Anne Eekhout

 

Gerelateerd

Over

Anne Eekhout

Anne Eekhout

Anne Eekhout (1981) hield zich na de middelbare school bezig met verschillende o...

Gesponsorde boeken