Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Anouk van der Zee

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Anouk van der Zee, boekhandelaar en bedrijfsleider bij Bek, Boeken & Bijzonders.

Anouk van der Zee (1985) is dol op boeken. Ze werkt al 10 jaar als boekhandelaar en is nu bedrijfsleider bij Bek, Boeken & Bijzonders. Haar persoonlijke leesstijl ligt bij YA, fantasy & SF. Ook is ze blogger (adventuresbookishgirl.wordpress.com) en online marketeer / content writer voor de boekhandel (bekboeken.nl). Op Hebban schrijft ze met regelmaat de rubriek Anouks Schatkist vol Vergeten Boeken.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Mijn top 25 staat niet écht op volgorde van 1 t/m 25. Ik heb de boeken gekozen zoals ze me te binnen schoten, en ik vergeet er ongetwijfeld een paar. Om ze te gaan sorteren op mate van belangrijkheid is onbegonnen werk: ze vatten bijna 30 jaar leeservaring samen en representeren vele levensfases. Maar dit zijn allemaal boeken die een stempel op me hebben gedrukt. De boeken waar ik het meest aan terugdenk, die ik het vaakst herlees en die ik het mooist geschreven vond. Niet altijd alledrie in één. Het liefst zou ik series als één geheel werk kunnen kiezen (zoals Harry Potter), maar ik heb me ermee volstaan 1 boek eruit te pikken die de serie representeert.'

Anouk van der Zee

Mijn nummer 1

De winterroos van Jennifer Donnelly.

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Anouk van der Zee

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken