Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Bart Gielen

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Af en toe lichten we een top 25 uit. Vandaag die van Bart Gielen, presentator van Barts BoekenClub.

Bart Gielen is historicus en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is de initiatiefnemer, presentator en naamgever van Barts BoekenClub, een maandelijkse boekenshow in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Onder de naam 'A la Barte' interviewt hij schrijvers op literaire evenementen. Bart was tevens betrokken bij de tv-show Rare jongens, gepresenteerd door Valerio Zeno. Het programma van Barts BoekenClub vind je trouwens hier.

Mijn 25 mooiste boeken...

Hoi, ik ben Bart Gielen en ik presenteer/organiseer Barts BoekenClub (BBC), de literaire talkshow in Het Betty Asfalt Complex. In dit theater van Paul Haenen voer ik openhartige gesprekken met uiteenlopende Nederlandse schrijvers en bied ik jonge schrijvers een podium zijn/haar debuut te promoten. Ik besef dat mijn selectie van vijfentwintig (in willekeurige volgorde) 'mooiste boeken' gigantisch onrecht doet aan de vele andere prachtige boeken die ik ooit gelezen heb, en die de lijst helaas net niet hebben gehaald. Een mens moet echter keuzes maken....

Bart Gielen

Mijn nummer 1

De harpij - Een kleine geschiedenis van het paradijs van A.N. Ryst

1
2
3
4
5

Bekijk hier Barts complete top 25

Meer top 25's

 

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Bart Gielen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken