Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Bart Jansen

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Bart Jansen, eigenaar van Boekhandel Verkaaik in Gouda.

Bart Jansen is eigenaar van Boekhandel Verkaaik in Gouda. Hij werkt al vanaf zijn zestiende 'in de boeken' en is een alles-lezer. In zijn jonge jaren had hij een stevige voorkeur van Sciencefiction, maar toen Asimov en Philip K. Dick werden opgevolgd door Fantasy-auteurs, verschoof zijn belangstelling naar de spanning van een Ludlum en een MacLean. Daar tussendoor leest hij (begrijpelijke) poëzie van bijvoorbeeld Jan Boerstoel, J.C. Bloem en Vasalis. Ook leest hij Literatuur met een grote 'L, bij voorkeur Hollandse klassiekers van W.F. Hermans, Couperus en Mulisch. Hij leest niet alleen veel van dode auteurs, maar ook van levende, zoals Connie Palmen, Peter Buwalda en Cees Nooteboom. De laatste tijd kan ook de non-fictie hem bekoren. Hij is bijvoorbeeld een fan van De Stamhouder van Alexander Munninghoff.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Lezen geeft me de mogelijkheid mensen te ontmoeten, landen te bezoeken, emoties te ervaren en gevaren te trotseren, zonder ernstige risico's te lopen. Het bereidt me voor op complexe situaties die ik in mijn eigen leven kan tegenkomen en helpt me op die manier om adequaat de juiste keuzes te maken. Lezen zorgt ervoor dat ik meer kan meemaken dan in een gewoon leven mogelijk is, het scherpt de geest en verruimt de woordenschat.'

Bart Jansen

Mijn nummer 1

'De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik HermansCommunicatie is hier het sleutelwoord. Hermans gelooft niet dat de mens is staat is tot echte communicatie. Misinterpretatie ligt volgens hem op de loer en dat heeft in dit boek zelfs desastreuze gevolgen. Overigens was Hermans zelf een auteur die moeizaam communiceerde: Hij liep bijvoorbeeld weg wanneer vragen hem te lastig werden en ging met menig auteur een polemiek aan waar de honden geen brood van lustten.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

 

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2126 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Bart Jansen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken