Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Charles den Tex

door Hebban Crew 2 reacties
Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Charles den Tex, thrillerschrijver en drievoudig winnaar van de Gouden Strop.

Charles den Tex (1952) studeerde fotografie en film in Londen, doceerde Engels in Parijs, en keerde in 1980 terug naar Nederland, waar hij zich vestigde als reclametekstschrijver en later als communicatie- en managementadviseur. Den Tex publiceerde dertien thrillers, waarvan er acht genomineerd werden voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek. De meest recente nominatie was voor De vriend (2012). Hij won de Gouden Strop drie keer, voor het eerst met zijn vijfde thriller Schijn van kans (2002). Daarna met De macht van meneer Miller (2006) en de opvolger daarvan, CEL (2008). CEL stond ook op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs. Den Tex werd drie keer genomineerd voor de Crimezone Award voor beste Nederlandstalige thriller en hij won deze publieksprijs in 2011 voor De vriend

'De boeken die mij hebben geïnspireerd omdat ze anders waren, omdat ze een taal gebruikten die ik nog niet kende, omdat ze ideeën en verhalen door elkaar draaiden, omdat ik ze soms niet kon volgen dat niet kon uitstaan, omdat ze een andere manier van kijken openden. Voornamelijk Nederlandse boeken, twee thrillers (één Engelstalige), twee Engelstalige romans en één bundel Engelstalige gedichten. Met excuses voor al die andere boeken die ik hier niet noem.'

Charles den Tex

Mijn nummer 1

Bezette stad van Paul van Ostaijen.

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Charles den Tex

 

Gerelateerd

Over

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, docee...

Gesponsorde boeken