Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Chris Haak

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Chris Haak, boekverkoper en inkoper Engelse fictie bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam, én lid van het Hebban Hot or Not Boekverkoperspanel.

Chris Haak studeerde in 1994 af in de Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2006 startte ze met een HBO studie tot vertaler Engels, wat in 2011 resulteerde in Vertaalbureau Chris Haak. Chris werkt momenteel als boekverkoper en inkoper Engelse fictie bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam, en is lid van het Hot or Boekverkoperspanel van Hebban. 

Mijn 25 mooiste boeken...

'Ik hou van boeken die me weten te raken of die me aan het denken zetten. Dat kan door het onderwerp of de stijl zijn, of als het verhaal als een soort puzzel werkt. Mijn top 25 (die helaas maar een selectie kan zijn van alle mooie boeken die ik heb gelezen) bevat net verschenen literatuur (Jesse Ball, Daisy Johnson), 'moderne' klassiekers (Sylvia Plath, J.D. Salinger), een realistisch memoire (Amy Liptrot) en lekker weirde romans (Lewis Carroll, Haruki Murakami). Op 1 na zijn ze allemaal Engelstalig, maar ik ben dan ook niet voor niets inkoper Engels bij Scheltema ;-).'

Chris Haak

Mijn nummer 1

'The Bell Jar van Sylvia Plath. Voor het eerst als 15-jarige gelezen, een van de weinige boeken die ik nog regelmatig herlees en waar ik keer weer door van slag raak. Indrukwekkend en tijdloos.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Chris Haak

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken