Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Daphne van Rijssel

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Daphne van Rijssel, redacteur bij Hebban.

Daphne van Rijssel (1986) is redacteur voor de genres Literatuur en Feelgood. Ze ontdekt graag nieuw schrijftalent door het lezen van debuutromans, liefst van eigen bodem. 

Mijn 25 mooiste boeken...

'Wat is het moeilijk en tegelijk ontzettend leuk om een persoonlijke top 25 met mooiste boeken op te stellen. Ik verzamelde boeken die me hebben geraakt en die een blijvende indruk hebben achtergelaten. Boeken die ik nog regelmatig uitleen aan familie en vrienden. Het leuke aan dit overzicht is dat ik mijn voorkeur voor bepaalde thema's en voor Nederlandstalige (vooral ook nieuwe!) literatuur terugzie. Ik zal nog regelmatig blijven schuiven in deze lijst, maar dit zijn stuk voor stuk aanraders.'

Daphne van Rijssel

Mijn nummer 1

'Tonio is zo'n boek (requiemroman) waar ik na het lezen nog lang van onder de indruk was. Deels vanwege de indrukwekkende autobiografische elementen van het boek - A.F. Th. Van der Heijden schrijft over zijn enige zoon die op Eerste Pinksterdag 2010 verongelukte- deels vanwege de ijzersterke schrijfstijl van deze auteur.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Daphne van Rijssel

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken