Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Donald Nolet

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Donald Nolet, in 2014 winnaar van zowel de Gouden Strop als de Schaduwprijs.

Donald Nolet (1975) studeerde Japanse taal en cultuur in Leiden. Na zijn afstuderen ging hij als copywriter aan de slag in de reclamewereld. Zijn debuut Versleuteld werd bekroond met De Gouden Strop 2014 voor de beste Nederlandstalige misdaadroman en de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Zijn tweede thriller Handschrift van de duivel behaalde de shortlist van de Gouden Strop 2017.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Mooiste' is niet het juiste woord. Maar wat dan wel? Misschien heb je wel geen vervanging nodig. 'De 25 boeken van Donald Nolet' is volgens mij al voldoende. Less is immers meestal more. Dit zijn boeken die me hebben geraakt. Die me van boeken lieten houden. Die mijn wereld een stukje groter maakten. Een bepaald pad opstuurden. Boeken die ik graag weer een keer oppak om door te kijken. Van veel van mijn favoriete schrijvers is het moeilijk kiezen tussen al hun meesterwerken. Voor een groot deel is deze lijst dan ook 'de favoriete schrijvers van....'.

Donald Nolet

Mijn nummer 1

De verborgen geschiedenis van Donna Tart. 

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

 

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Donald Nolet

 

Gerelateerd

Over

Donald Nolet

Donald Nolet

Donald Nolet (1975) studeerde Japanse taal en cultuur in Leiden. Sinds zijn afst...

Gesponsorde boeken