Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Ellen IJzerman

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Ellen IJzerman, Hebban recensent en boekenliefhebber.

Ellen IJzerman is Hebban recensent en een échte boekenliefhebber. Graphic novels en Engelstalige boeken zijn daarom veelvuldig in haar boekenkast terug te vinden. 

'Zie hier mijn op volkomen willekeurige volgorde ingevulde top 25, waarbij ik uitsluitend gekozen heb uit de Nederlandstalige boeken op Hebban (op één na dan...). En ja, ik schaam me dood voor de zeer geringe hoeveelheid vrouwelijke auteurs. Maar, helaas zijn degenen die ik daar zou willen kiezen, vrijwel uitsluitend Engelstalig en vaak niet vertaald beschikbaar. Anders zou het er vast beter uit hebben gezien.'

Ellen IJzerman

Mijn nummer 1

'De verrader van Paul Beatty. De verrader is ritmisch geschreven, en zit vol met kleine en grote grappen; het is slam poëzie, geschreven door een stand up comedian. Lees het ook zo... of beter nog, luister er naar, want het wordt buitengewoon fantastisch voorgelezen door Prentice Onayemi (Audible, Engelstalig). Houd Google onder handbereik. Het is een Noord-Amerikaans boek, tjokvol culturele en historische referenties waarvan het meestal niet erg is als je die mist, maar toch... Alles opzoeken wordt wat veel, maar wanneer je zoekt, word je verrast, en vaak positief verrast door wat je vindt. Geweldige satire zoals je ze maar zelden tegenkomt!'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Ellen IJzerman

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken