Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Eus Wijnhoven

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Eus Wijnhoven, veellezer.

Eus Wijnhoven leest veel en schrijft zelf proza. Voor de klanten van boekhandel De Omslag in Delft beveelt hij wekelijks een boek aan, via een recensie. Een tiental van mijn verhalen is gepubliceerd in onder andere verhalenbundels, de Revisor, NRC boekenbijlage, Trouw, De Avonden. Voor Hebban heeft hij Marek Sindelka mogen interviewen. Daarnaast interviewt hij af en toe buitenlandse schrijvers op uitnodiging van uitgeverijen. Beroepsmatig is hij educatief uitgever van natuurwetenschappelijke vakken voor het VO (secundair).

'Ik heb me beperkt tot Nederlandstalige auteurs. Voor Duits en Engels zou ik liefst een aparte lijst opstellen. Daarnaast natuurlijk voor non-fictie. Zoals ieder lijstje, is ook deze willekeurig. Morgen ziet-ie er wellicht weer anders uit.'

Eus Wijnhoven

Mijn nummer 1

'Max Havelaar van MultatulliDit boek heeft me bewust gemaakt van sociaal onrecht en van de mogelijkheid die je als schrijver hebt hiertegen je stem te verheffen.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Eus Wijnhoven

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken