Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Frank Hockx

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Frank Hockx, Leesclubassistent.

Frank Hockx is de Leesclubassistent op Hebban. 

'Een kleine uitdaging: mijn 25 mooiste boeken kiezen terwijl mijn hele collectie in dozen in de opslag staat. Ik haal me mijn boekenkast voor de geest en ga op zoek naar auteurs van wie ik na een eerste kennismaking dacht: daar wil ik meer van lezen. Er blijken er toch wel 25 te vinden die met meer dan 3 (in een enkel geval meer dan 20) titels op de plank staan. De volgorde is volstrekt willekeurig.'

Frank Hockx

Mijn nummer 1

'Het kind in de tijd van Ian MacEwanMcEwan op 1 omdat hij een van die paar auteurs is van wie ik vrijwel alles heb. En welke titel kies je dan, als je er niet meer dan 1 in je Top 25 wilt opnemen? De Kinderwet, Zaterdag, Zwarte honden, Ziek van liefde, het zijn allemaal boeken die ik niet weg kon leggen. Het meest extreme geval deed zich voor bij deze vroege McEwan: ik liet in de bus bewust mijn uitstaphalte passeren omdat ik de laatste pagina nog wilde lezen... McEwan staat bekend om zijn openingsscènes die je bij de strot pakken. Dat geldt zeker voor deze roman, waarin de hoofdpersoon in een supermarkt zijn dochtertje uit het oog verliest en niet meer terugziet. Als lezer wil je dan maar één ding: op naar de laatste pagina!'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Frank Hockx

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken