Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Frank Norbert Rieter

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Frank Norbert Rieter, auteur.

Frank Norbert Rieter (1973) studeerde literatuurwetenschap en volgde diverse schrijfcursussen. Hij publiceerde eerder korte verhalen, is actief als theatermaker en als organisator van literaire events. De dundenker is verschenen bij Xander Uitgevers.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Het is een eclectisch lijstje geworden en dat weerspiegelt redelijk goed hoe ik lees en schrijf. Veelzijdig, over de breedte van het spectrum. Nederlandse literatuur en fantasy. Kinderboeken. Toneelstukken. Poëzie. Ik denk dat de meeste boeken op de lijst vrij duurzaam tot mijn favorieten behoren, om hun taal of om hun thema, maar het blijft een momentopname.'

Frank Norbert Rieter

Mijn nummer 1

'Kaas van Willem Elsschot. De taal van Elsschot boeit me bij ieder woord en het verhaal is zo universeel herkenbaar. De 'gewone man' die droomt van een beter en rijker leven, maar zich vertilt aan het avontuur om dat te bereiken. Iedereen die heden ten dage zelf een webshop begint zou eerst dit boek moeten lezen. Er is in de wereld eigenlijk niets veranderd. Alles klopt aan dit boek; iedere scène, ieder personage.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Frank Norbert Rieter

 

Gerelateerd

Over

Frank Norbert Rieter

Frank Norbert Rieter

Ik ben schrijver. Van romans, theaterteksten, moordspellen, gedichten, songtekst...

Gesponsorde boeken