Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Greet Braem

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Greet Braem, Hebban recensent en lid van de Hebban Thriller Club.

Greet Braem is Hebban recensent en lid van de Hebban Thriller Club. Ze leest vooral thrillers, maar ook heel wat romans en af en toe een YA. De klemtoon ligt op de Scandinavische en de Nederlandstalige auteurs. De hypes probeert ze ook grotendeels te lezen. Daarnaast is ze beheerder van de Facebook-groep 'Literatuur uit het hoge Noorden' (met gelijknamige blog op Hebban) en schrijft ze op haar persoonlijke boekenblog 'Met mijn neus in de boeken'. 

'Slechts vijf thrillers in mijn top 25, het is waarschijnlijk niet wat velen verwacht hadden. Hoewel ik de laatste jaren meer thrillers lees dan welk ander genre ook, zijn het niet die boeken die me het vaakst overdonderen en me jarenlang bijblijven. Nee, die eer is weggelegd voor literaire pareltjes, vaak uit het hoge Noorden. Dat laatste ligt dan weer wel in de lijn der verwachtingen. Ik heb geen idee hoelang de huidige lijst overeind blijft, maar voorlopig heb ik mij nog niet door andere lijsten laten beïnvloeden. Ik verwacht trouwens dat een paar boeken uit mijn ongelezen stapel het ooit tot mijn top 25 zullen gaan schoppen. Wat een geluk dat mijn lijst 'levend' is!'

Greet Braem

Mijn nummer 1

'De halfbroer van Lars Saabye ChristensenMoeilijk te zeggen waarom precies dit boek op nummer 1 beland is, het had net zo goed een ander uit mijn top-10 kunnen zijn. Uiteindelijk wel blij dat ik spontaan voor dit boek gekozen heb, want op dit moment prijkt het op geen enkele andere lijst (hoe kan dat nou?). Afgezien van de eerste pagina's is het boek één lange flashback. Het vertelt het verhaal van de halfbroers Barnum en Fred, verteld door die eerste. Het verhaal begint in 1945, op het eind van de tweede wereldoorlog, wanneer Fred verwekt wordt. Wat volgt is een reis door de tijd, waarin we kennis maken met de mensen die het leven van de twee broers gekleurd hebben.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Greet Braem

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken