Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Hay van den Munckhof

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Hay van den Munckhof, auteur.

Hay van den Munckhof publiceert vanaf 2006 verhalen in diverse genres en van uiteenlopende omvang. In december 2014 kwam bij uitgeverij EigenZinnig een fantasybundel uit ('Traisha en het Ei') met negen verhalen uit de periode 2009 t/m 2014. Vanaf 2010 schrijft hij nog steeds af en toe fantasy, maar toch vooral historische of prehistorische verhalen. In 2011 kwam bij het Belgische Averbode 'IJstijd' uit, een jeugdverhaal voor 10-12 jaar met tekeningen van de Vlaamse illustrator Luc Vincent. Andere historische verhalen verschenen de afgelopen jaren in 'Zwaarden van knoflook', 'Anno Domini 892' en in drie opeenvolgende bundels van de nieuwe uitgeverij Historische Verhalen. De eerste twee historische romans volgden in 2018; op 24 april kwam bij uitgeverij Mozaïek 'Alya' uit, het verhaal van een veertienjarig meisje uit het negende-eeuwse Qurtuba (nu Cordoba). 'Alya' is deel een van een tweeluik, deel twee krijgt als titel Alya's keuze en komt in oktober 2018 uit.

'Binnen een paar uur had ik mijn lijst klaar, niet omdat het een simpel karwei is om de 25 boeken op een rijtje te zetten die je het meest zijn bijgebleven, maar juist omdat zo'n opdracht totaal ondoenlijk is. Het resultaat is dan ook een momentopname geworden, die er volgend jaar misschien een stuk anders uit zou zien, zeker waar het om de rangorde gaat. Wie toevallig weet wat ik zelf zoal schrijf, zal het niet verbazen dat er naast fantasy en dystopische romans nogal wat historisch getinte titels op mijn lijst staan. Verder zijn veel van mijn 25 gekozen boeken regelrechte klassiekers, maar ik vermoed dat bijna niemand alle titels zal kennen. Zo ben ik best wel benieuwd of meer mensen op Hebban ooit 'Naar de witte zee' van James Dickey hebben gelezen.'

Hay van den Munckhof

Mijn nummer 1

'De vlucht van Jesus CarrascoHet thema is oeroud, namelijk de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. De hoofdpersoon is een jongen die in een keiharde wereld moet zien te overleven en in een oude geitenhoeder zijn enige steun en toeverlaat vindt. Niet de plot op zich vind ik de allergrootste kracht van Carrasco's boek, maar vooral de geweldige manier waarop het verhaal wordt verbeeld. Ik las ook een recensie waarin Carrasco van 'mooischrijverij' wordt beticht, maar zo heb ik het zelf absoluut niet ervaren.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Hay van den Munckhof

 

Gerelateerd

Over

Hay van den Munckhof

Hay van den Munckhof

Vanaf 2006 publiceert Hay verhalen in diverse genres en van uiteenlopende omvang...

Gesponsorde boeken