Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Iris Houx

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Iris Houx, auteur van de feelgoodroman 'Scoop!', columniste, chocoholic en Francofille.

Iris Houx debuteerde in juni 2016 met de feelgoodroman Scoop!. Eerder publiceerde ze al enkele korte verhalen en vele columns voor (online) magazines. Sinds 2013 is ze vaste columniste van Chicklit.nl. Naast schrijven heeft ze een passie voor Frankrijk, koken, lezen en… chocolade.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Zoals altijd is het samenstellen van een top 25 a hell of a job. Ik heb dan ook niet veel aandacht besteed aan de volgorde, wél aan de vraag of een boek thuishoorde in mijn lijst of niet. Omdat ik zelf schrijver ben, was de neiging groot om louter op literaire en technische aspecten te beoordelen. Toch ben ik uiteindelijk vooral afgegaan op het gevoel dat een boek mij gaf tijdens het lezen, en de indruk die het op de lange termijn heeft achtergelaten. Daarom tref je op deze lijst klassieke pareltjes zoals Lolita van Nabokov aan, gezellig naast contemporaine feelgoodromans zoals die van mijn grote heldin Sophie Kinsella.'

Iris Houx

Mijn nummer 1

'De verborgen geschiedenis van Donna Tartt. Wat ik zo goed vind aan deze roman is de unieke sfeer die Tartt weet neer te zetten. Hoewel het een dikke pil is, weet ze goed de spanning vast te houden tot het einde. Een ongewoon goede klassieker die ik vanwege de blijvende indruk die het bij mij heeft achtergelaten, op 1 heb geplaatst.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Iris Houx

 

Gerelateerd

Over

Iris Houx

Iris Houx

Iris Houx (1975) debuteerde in juni 2016 bij The House of Books met de feelgood ...

Gesponsorde boeken