Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Joke Simmelink

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Joke Simmelink, Hebban-recensent en docent Nederlands.

Joke Simmelink (1992) was al voor ze kon lezen dol op boeken. De studie Nederlands Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen lag dan ook voor de hand. Behalve een Master Literair Bedrijf, behaalde ze ook haar eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands. Nu woont ze in Eindhoven en geeft ze les op een middelbare school. Naast haar drukke baan als docent is ze Hebban-recensent voor het genre Young Adult en leest ze Nederlandse literatuur en fantasy.  

'Mijn top 25 is niet écht op volgorde en ik ben gegarandeerd boeken vergeten. Ik heb vooral boeken gekozen die echt indruk op me hebben gemaakt, die ik meerdere keren gelezen heb of die me enorm verrasten. Het zijn niet allemaal per se de "beste" boeken, maar wel MIJN boeken.'

Joke Simmelink

Mijn nummer 1

'Dit boek las ik toen ik 16 was voor het eerst. Ik vond het zo betoverend mooi dat ik daarna nog veel meer uit deze tijd en van deze schrijver ben gaan lezen. Tijdens mijn studie Nederlands koos ik alle vakken die me meer leerden over de 19e eeuw en alle schrijvers en boeken uit die tijd.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Joke Simmelink

 

Gerelateerd

Over

Louis Couperus

Louis Couperus

Louis Couperus was een van Nederlands grootste romanciers en een van de eerste v...

Gesponsorde boeken