Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Lidewijde Paris

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Lidewijde Paris, dé drijvende kracht achter 'De Lees!ambassade'.

Lidewijde Paris begon na 25 jaar in het boekenvak met De Lees!ambassade. Ze schreef Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? Het tweede boek is bedoeld voor mensen die graag uitleg krijgen bij afgeronde stukken in plaats van bij romanfragmenten, zoals in het eerste boek. Ze reist door Nederland met de lees!workshops en geeft regelmatig leestips op NPO Radio 1.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Vijfentwintig jaar uitgever geweest en dan maar 25 boeken mogen kiezen... oh boy. Voor de goede lezer: ze staan op alfabetische volgorde, ze zijn allemaal goed. Ik nam alleen de Nederlandse vertalingen al las ik het zelf vaak in een andere taal. Want alleen Nederlandstalige boeken doen mee. Ik had er nog een Susako Endo Het schandaal, maar ik tikte geloof ik de naam verkeerd in. Nou ja... zo heb ik er nog wel honderd, maar dit is een mooi begin. Volgende week zou mijn lijstje er al weer anders uitzien.'

Lidewijde Paris

Mijn nummer 1

Het kinderziekenhuis van Chris Adrian

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Lidewijde Paris

 

Gerelateerd

Over

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris

Na 25 jaar boekenvak begon ik voor mijzelf met De Lees!ambassade. Ik schreef H...

Gesponsorde boeken