Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Lindy de Jong

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Lindy de Jong, redacteur bij Hebban.

Lindy de Jong (1987) is redacteur bij Hebban. Na haar studies Spaanse Taal en Cultuur en een master Westerse Literatuur volgde een loopbaan in het boekenvak. Ze leest het liefst vertaalde literatuur, maar daagt zichzelf uit ook meer oorspronkelijk Nederlandstalig werk te lezen. 

'Het was voor mij als lezer die niet snel vijf sterren uitdeelt nog aardig lastig om deze Top 25 gevuld te krijgen. De eerste tien boeken zijn absolute favorieten omdat ze uitstekend geschreven zijn, met een prachtig verhaal dat me geraakt en ontroerd heeft of aan het denken heeft gezet. Deze top 10 zal vermoedelijk niet zo snel wijzigen. Wat voor alle boeken geldt, is dat ze mooie leesherinneringen oproepen en dat ik nog precies weer wanneer en waar ik ze voor het eerst las (of, in een enkel geval, voorgelezen werd).'

Lindy de Jong

Mijn nummer 1

'Een klein leven van Hanya Yanagihara. Door alle loftuitingen over dit boek van Yanagihara begon ik in 2016 met enige scepsis aan deze roman (‘geen enkel boek kan zo goed zijn dat het in alle grote kranten de hoogste waardering van 5 sterren krijgt,' dacht ik) en werd meteen op mijn plek gezet. Wát. Een. Boek. In het verhaal zoomt de schrijfster in op de vriendschap tussen vier jonge mannen, volgt hen door het leven en in hun pogingen om een van hen te bevrijden van zijn inktzwarte verleden en herinneringen. Heftig. Inktzwart. Tranentrekkend. Een kloeke roman met geen woord te veel.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Lindy de Jong

 

Gerelateerd

Over

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara (1975), groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkte in New York bi...

Gesponsorde boeken