Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Lykele Muus

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Lykele Muus, auteur van de roman 'Eland' en acteur.

Lykele Muus (1987) is schrijver, acteur en theatermaker. Zijn debuutroman Eland verscheen in 2015 bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar. Het boek werd zeer enthousiast ontvangen in een editie van de Hebban Leesclub

Mijn 25 mooiste boeken...

'Er is weinig moeilijker dan het samenstellen van aller-tijden-lijstjes. Je smaak verandert, er komen altijd nieuwe boeken bij. Dan is er nog een groot verschil tussen de 'beste' en de 'mooiste' boeken, hoewel daar natuurlijk een flinke overlap tussen zit. Mooiste boeken zijn voor mij boeken die me geraakt hebben, boeken die me inzicht hebben gegeven en mij anders laten denken. Boeken die een (soms minieme) verbetering aanbrengen aan je wereldbeeld of zelfbeeld. Deze 25 hebben dat allemaal op een bepaalde manier gedaan. Dit zijn boeken die je kunt herlezen en waarin je altijd iets nieuws zal ontdekken. Die tijdloos zijn.'

Lykele Muus

Mijn nummer 1

The World According to Garp van John Irving

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

 

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Lykele Muus

 

Gerelateerd

Over

Lykele Muus

Lykele Muus

Schrijver, acteur, theatermaker. Debuutroman Eland verscheen in 2015 bij Nijgh e...