Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marcel de Groot

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Marcel de Groot, werkzaam bij boekhandelketen Libris.

Marcel de Groot is boekenprofessional bij Libris en -liefhebber.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Het viel me niet zwaar 25 boeken te selecteren voor mijn toplijst. De volgorde bepalen, dat was andere koek... desalniettemin is het me gelukt n tot mijn verbazing staan er geen dubbele namen in. Kind 44 op nr. 1 is voor mij een nobrainer. Ik was zwaar onder de indruk van het boek (en had nooit de film moeten kijken, maar dat terzijde). Lees het, en je begrijpt waarom. De Marathon was het eerste boek waar ik écht van schrok. En Birdy, zo bijzonder hoe iemand zich kan inleven in de paringsdans van parkieten .... (of kanaries daar wil ik vanaf wezen) Stuk voor stuk waanzinnig mooie boeken, waarbij mijn hoogst genoteerde Nederlandse boek te vaak genegeerd wordt in de vaderlandse literatuurgeschiedenis. Zo.'

Marcel de Groot

Mijn nummer 1

'Kind 44 van Tom Rob Smith. Dit boek vertelt een waanzinnig spannend verhaal over de zoektocht naar een moordenaar in de Sovjet Unie onder Stalin waarin moordenaars niet bestaan...'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marcel de Groot

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken