Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marcel Vaarmeijer

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Marcel Vaarmeijer, auteur.

Marcel Vaarmeijer (1963) is een Nederlandse schrijver, geboren in Amsterdam. Hij volgde de opleiding tot seiner/telexist, waarna hij zeven jaar lang een carrière bij de marine had. Hij vaarde de hele wereld rond. Over zijn marinetijd schreef hij in 1994-1995 een serie columns voor NRC Handelsblad die uiteindelijk de basis vormden voor zijn eerste boek: Oorlogsvloot in vredestijd  (1996). Daarna publiceerde hij ook romans voor volwassenen en enkele kinderboeken, waaronder Boem, weg!(2007) over de vuurwerkramp in Enschede.

Vaarmeijer schreef een aantal boeken in het spannende genre: In 2004 debuteerde hij met de thrillerroman Val, in 2006 gevolgd door de detective Dodelijk fruit. In 2014 verscheen zijn derde thriller: Spit. Zijn in 2015 verschenen roman De gloriedagen van Walter Gom, wordt qua stijl wel vergeleken met het werk van de Nieuw-Zeelandse auteur Graeme Simsion.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Céline, Reve, Salinger, Elsschot, Hermans, Bernlef, Bomans, Bukowski, Pointl, Orwell, Wolkers, Vonnegut, Kosinski, Claus, Lee, Raspe, Fante, V Abcoude, Kesey, Nothomb, V Gestel, Grunberg, Brouwers, Cunningham, Doyle... genoeg voor één schamel leven.'

Marcel Vaarmeijer

Mijn nummer 1

'Reis naar het einde van de nacht van Louis-Ferdinand CélineHet beste boek aller tijden, ongeacht de rampzalige misstap van de schrijver in de Tweede Wereldoorlog.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2126 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marcel Vaarmeijer

 

Gerelateerd

Over

Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en journalist. Hij pub...

Gesponsorde boeken