Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marcia van der Zwan

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Marcia van der Zwan, eigenaar van de Hebban Boekenblog van het Jaar; Boekvinder.

Marcia van der Zwan is een 27-jarige boekenwurm verslaafd aan science fiction en dystopia. Naast science fiction leest ze ook heel graag (vertaalde) literatuur en romans. In het dagelijks leven werkt ze als digital content creator en is ze eigenaar van de Hebban Boekenblog van het Jaar Boekvinder.

'Van kinds af aan ben ik een lezer. Ik ben gek op Science Fiction, maar ook op literatuur. Als gevolg is mijn top 25 een mengelmoes van allerlei boeken en genres. Een perfecte weergave van mijn smaak in boeken. En een spiegel van mijn persoonlijkheid.'

Marcia van der Zwan

Mijn nummer 1

'Veronika besluit te sterven van Paulo CoelhoMijn favoriete boek aller tijden! Op 11 november besloot Veronika dat het moment om zelfmoord te plegen – eindelijk! – was gekomen. De poging mislukt en ze ontwaakt in Villette, het fameuze en beruchte gekkenhuis. Op deze manier neemt Paulo Coelho je mee op verkenning naar de definities van ‘gek’ en ‘normaal’. Ondanks de titel is dit boek een ode aan het leven: een inspirerend en poëtisch verhaal dat hoop geeft in moeilijkere tijden.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marcia van der Zwan

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken