Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marvin Olbrechts

door Hebban Crew 1 reactie
Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Marvin Olbrechts, Hebban recensent.

Marvin Olbrechts is een leesveelvraat volgens zijn Hebban profiel. Hij leest alles wat los en vast zit en leest altijd en overal. Daarnaast is hij Hebban recensent voor sciencefiction en fantasy en ook voor literatuur.

Mijn nummer 1

'Hyperion & De ondergang van Hyperion van Dan SimmonsMijn nummer 1 en 2 horen samen en omvatten 4 boeken. De Hyperion-sage is magistrale sciencefiction, geïnspireerd op het gelijknamige maar onafgewerkte gedicht van John Keats. In het eerste boek zijn 7 pelgrims op weg naar de tijdstombes en iedere pelgrim heeft een eigen verhaal. Dan Simmons heeft dus niet 1 maar 1 + 7 verhalen moeten verzinnen en die zijn stuk voor stuk steengoed. Simmons heeft enorm veel unieke dingen bedacht voor deze boeken en heeft alle verhaallijnen uiteindelijk in 'De opkomst van Endymion' perfect aan elkaar geknoopt. Het laatste boek vierde in 2017 zijn 20ste verjaardag, het eerste viert in 2019 zijn 30ste verjaardag. Als sinds 20 jaar staat deze gehele boekenreeks voor mij onklopbaar op nummer 1. De rest van mijn top 25 zal aan verandering onderhevig zijn, maar ik maak me sterk dat de Hyperionboeken nooit hun nummer 1 positie zullen verliezen.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Marvin Olbrechts

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken