Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Monique Eskens

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Monique Eskens, inkoopster bij boekhandel De Drvkkery in Middelburg.

Moniques Eskens is inkoopster boeken bij boekhandel De Drvkkery in Middelburg.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Door mijn werk als inkoopster in de boekhandel kom ik ook in aanraking met wat minder bekende auteurs. Een voorbeeld daarvan is Mara Meimaridi. Ik heb haar boek De heksen van Smyrna jaren geleden gelezen, maar het boek staat mij nog helder voor de geest. Dat is mijn leidraad geweest bij het samenstellen van mijn Top25; je pakt een boek uit de kast en weet meteen weer waarom je het zo mooi vond.'

Monique Eskens

Mijn nummer 1

'Wees onzichtbaar van Murat IsikHet was een moeilijke keuze tussen Haratischwili en isik, maar ik heb Isik op 1 gezet omdat dit boek toch net iets meer indruk op mij heeft gemaakt en meer emoties bij mij opriep. Zo knap hoe Isik de lezer bij het leven van Metin betrekt en de sfeer oproept binnen het gezin en van de Bijlmer van de jaren '80.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Monique Eskens

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken