Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Pauline Goedemans

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Pauline Goedemans, eigenaar van Boekhandel Grimbergen in Lisse én sinds kort lid van het Hot or Not Boekverkoperspanel van Hebban.

Pauline Goedemans (1961) begon in 1978 in het boekenvak bij Boekhandel Merison in Lisse. Sinds tien jaar werkt ze bij Boekhandel Grimbergen, eerst voor Jos en Ria Grimbergen, maar sinds twee jaar is ze zelf eigenaar van deze boekhandel. Pauline leest graag literatuur en poëzie, en heeft een zwak voor kunstboeken. 

Mijn 25 mooiste boeken...

'Op de middelbare school las ik in eerste instantie over interessante (lees dramatische) vrouwenlevens: Anna Karenina, Madame Bovary, Effie Briest, en hoopte ik dat de prins op het paard zou verschijnen (wat niet zo was). Deze en andere boeken hebben indruk gemaakt, en is het lezen van romans over relaties, families, liefde nooit over gegaan. Het heeft zich wel verplaatst van klassiekers naar meer hedendaags. Sylvia Plath bijvoorbeeld, en de verhalen van Alice Munro.'

Pauline Goedemans

Mijn nummer 1

'De huilende molenaar. De grootste ontdekking zijn voor mij de boeken van Arto Paasillina. Deze Finse schrijver benoemt maatschappelijke misstanden en doet dit met (schrijnende) humor. De titels De zelfmoordclub en De gifkokkin verdienen ook een eerste plaats.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Pauline Goedemans

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken