Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Tiny Fisscher

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Af en toe lichten we een top 25 uit. Dit keer van een bekende veellezer: auteur Tiny Fisscher.

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarna schreef ze een reeks jeugdboeken gebaseerd op de ervaringen van haar dochter in de modellenwereld. In 2014 verscheen van haar hand de goed besproken hertaling van Theo Thijssens Kees de jongen. Twee jaar later verscheen haar bewerking van het beroemde boek Alleen op de wereld van Hector Malot. Ze schrijft ook samen met auteur Pieter Feller. Dit jaar verschenen Clara en Meneer Victors vreselijke vertellingen van het schrijversduo. Fisscher werkt momenteel aan Romeo & Julia dat in september zal verschijnen. 

Mijn 25 mooiste boeken...

De 25 mooiste boeken, wat een onmogelijke opgave, want het blijft een kwestie van appels met peren vergelijken. Maar goed, na veel wikken en wegen heb ik een keuze gemaakt. Een keuze die nadrukkelijk geldt voor dit moment, en het gaat me aan het hart dat ik nogal wat titels buiten de boot heb moeten laten vallen. Het is een mix geworden van fictie en non-fictie, kinderen, jeugd en volwassenen. En dan straks natuurlijk denken: o, shit, hoe kon ik dát boek nou vergeten??? O ja, met betrekking tot Toon Tellegen: je kunt maar één titel kiezen en dat is niet te doen, want ál zijn dierenboeken zijn fenomenaal, en kiezen is dus onmogelijk. Ik had net zo lief Tellegen op nr. 1 willen zetten, of toch De wand (onlangs gelezen, in het Duits nog wel, wat een verhaal...), of toch... of toch... In ieder geval heb ik de boeken die ik meerdere keren heb gelezen er sowieso op gezet, en ook een paar boeken die jaren geleden grote indruk op me hebben gemaakt, maar waarvan ik niet weet of dat nog zo zou zijn. Enfin, zo moet het maar.

Tiny Fisscher

Mijn nummer 1

Ik kan onmogelijk zeggen of dit mijn nummer 1 is, maar je moet ergens beginnen. Wat een wonderschoon verhaal, en wat een fabelachtige tekeningen! Een boek om steeds opnieuw open te slaan, vaker dan één keer te lezen en nooit meer weg te doen.

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25 van Tiny Fisscher

 

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Tiny Fisscher

 

Gerelateerd

Over

Tiny Fisscher

Tiny Fisscher

Eigenlijk ben ik een prinses, maar dat hou ik geheim. De erwt hou ik ook geheim....

Gesponsorde boeken